40 χρόνια Career Days στο DEREE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η σειρά εκδηλώσεων Career Days του DEREE στις 15 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις ημέρες παρουσιάσεων, διαλέξεων αλλά και συνεντεύξεων με εκπροσώπους εταιρειών. Ο θεσμός, που γιορτάζει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του, δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να συνδεθούν με την αγορά και να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία μίας συνέντευξης, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα του Κολλεγίου στους επαγγελματίες της αγοράς, βοηθώντας τους να αναζητήσουν μελλοντικούς συνεργάτες ανάμεσα σε νέους με ικανότητες, όρεξη και ενθουσιασμό.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν 66 διεθνείς κορυφαίες εταιρείες, ανάμεσα τους οι: AB Vassilopoulos, Adecco, Aegean Airlines, Aldemar Resorts, Athenian Brewery, Coca-Cola Tria Epsilon, FF Group, GSK, IBM, Johnson & Johnson Hellas, KPMG, Leaseplan, Libra Group, L’Oreal, Mercedes -Benz, Nestlé, OTE Group, Pepsico, Plaisio, Public, ReGeneration, SAP, Titan, TNT και Weber Shandwick. Περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού έκαναν συνεντεύξεις με φοιτητές του DEREE, ενημερώνοντάς τους για θέσεις εργασίας και για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στις εταιρείες και στα παραρτήματά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι συνεντεύξεις έδωσαν στους φοιτητές, ακόμη και στους πρωτοετείς, τη δυνατότητα να «τεστάρουν» τις ικανότητες και το βιογραφικό τους σε αληθινές συνθήκες και να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα. «Το feedback που παίρνουμε για το βιογραφικό μάς είναι πάρα πολύ χρήσιμο, γιατί μας βοηθά να κατανοήσουμε την διαφορετική κουλτούρα κάθε εταιρείας καθώς και ποια στοιχεία του βιογραφικού ή της παρουσίασής μας μπορούμε να βελτιώσουμε», είπε η Ελένη Π., φοιτήτρια του DEREE, αμέσως μετά τη συνέντευξή της. Ο Μάριος Π., δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Communications, δεν κέρδισε μόνο την εμπειρία της συνέντευξης, αλλά και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες: «Θέλω να δουλέψω στον χώρο των υπηρεσιών luxury και είχα πάνω από τέσσερις προσφορές σε εταιρείες του τομέα. Θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία, όχι μόνο για την πολύτιμη εμπειρία αλλά και γιατί, με όνειρο να κάνω MBA στο NYU ή στο Columbia, αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει το βιογραφικό μου να ξεχωρίσει», είπε δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Στο πλαίσιο των Career Days, πραγματοποιήθηκε στο campus του DEREE πλήθος παρουσιάσεων και workshops αλλά και μία ιδέα κομμένη και ραμμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής: επαγγελματική φωτογράφιση για το προφίλ των φοιτητών στο LinkedIn και για τις αιτήσεις που κάνουν μέσω του DEREE προς αναζήτηση εργασίας ή με στόχο την πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Τα δημιουργικά εργαστήρια και οι ομιλίες που παρακολούθησαν οι φοιτητές, εστίασαν σε διάφορα θέματα επαγγελματικής παρουσίασης, από τη γλώσσα του σώματος σε μία συνέντευξη μέχρι και το πώς να αποφεύγουν τα «κλισέ» που μπορεί να τους στοιχίσουν τη θέση. Επιπλέον, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για κάποιους ανερχόμενους επαγγελματικούς κλάδους, όπως αυτόν των Logistics που φέτος εισάχθηκε και ως προπτυχιακό πρόγραμμα στο School of Business του DEREE.

Διαλέξεις και παρουσιάσεις, εργαστήρια και συνεντεύξεις: Πώς βοηθούν όλα αυτά τον φοιτητή να δει το μέλλον του ως επαγγελματίας; Ο Γιώργος Χ., τελειόφοιτος στο Τμήμα IT του DEREE εξηγεί: «Υπάρχει μία αίσθηση επαγγελματισμού που καθοδηγεί τους φοιτητές και τους κάνει να αισθάνονται έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες επαγγελματικές συνθήκες, είτε είναι πρωτοετείς είτε τελειόφοιτοι».

Για το Office of Career Services του DEREE, η αυλαία δεν έπεσε με το κλείσιμο των εκδηλώσεων των Career Days. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το Γραφείο προετοιμάζει τους φοιτητές με ατομικές συναντήσεις, ώστε να βρουν το αντικείμενο που ταιριάζει στις ικανότητές τους, να συντάξουν σωστά το βιογραφικό τους ή να διεκδικήσουν μία θέση πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό. Παράλληλα, επικοινωνεί συνεχώς με εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε φοιτητές του DEREE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ