«Φτάνουμε στα Άκρα» με επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας INTERSPORT του ομίλου FOURLIS «Φτάνουμε στα Άκρα», στηρίζοντας Δημόσια Δημοτικά Σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Πελοποννήσου.

Το Πρόγραμμα «Φτάνουμε στα Άκρα» συμπληρώνει 5 χρόνια δράσης και στόχος του είναι να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε μαθητές απομακρυσμένων Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας και να τους ενημερώσει για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής.

Φέτος, η ειδικής κινητή μονάδα της INTERSPORT επισκέφτηκε 26 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία στους Νομούς Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προκειμένου να παραδώσει σε περίπου 3.000 μαθητές, αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκησή τους και τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα.

Την κινητή μονάδα συνόδευσαν καταξιωμένοι αθλητές όπως ο διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο πρωταθλητής του Tae Kwo Do Αλεξόπουλος Παναγιώτης, η Χριστοπούλου Αναστασία πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, οι αθλήτριες στίβου του Αθλητικού Ομίλου Ακρίτα Καλαμάτας Ντόλου Ευαγγελία και Θεοδωρακοπούλου Ελένη, ο καλαθοσφαιριστής Βασιλόπουλος Παναγιώτης, η αθλήτρια του 7θλου Μαρκοπούλου Βασιλική και ο πανελληνιονίκης στίβου Παναγιωτόπουλος Χρήστος,  οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής στη ζωή τους. Οι αθλητές αυτοί κατάφεραν να εμπνεύσουν και να μεταφέρουν στα παιδιά την αγάπη για την άθληση, καθώς και να μεταδώσουν τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Από το 2011, η INTERSPORT έχει επισκεφτεί συνολικά 136 Δημοτικά Σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Ήπειρο, Κέρκυρα και Θράκη, χαρίζοντας χαμόγελα σε 15.000 περίπου μαθητές.

Η ενέργεια «Φτάνουμε στα Άκρα» είναι μια πρωτοβουλία που υπηρετεί την αποστολή της INTERSPORT να εμφυσήσει τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Για τον λόγο αυτό, προτεραιότητα του προγράμματος αποτελούν οι περιοχές και τα σχολεία εκείνα, τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ