Το Plastic Fantastic Challenge έρχεται στην Αθήνα

Σε μια κοινωνία όπου το πλαστικό είναι πανταχού παρόν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μέ ένα «πλαστικό παράδοξο». Χάρη στο πλαστικό μπορούμε αφενός να συσκευάσουμε και να προστατεύσουμε τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα προλαμβάνοντας έτσι τη σπατάλη και άρα τη δημιουργία επιπλέον απορριμάτων, αφετέρου όμως, ο επικίνδυνος αντίκτυπος των πλαστικών προϊόντων είναι εξίσου προφανής. Τα πλαστικά απόβλητα αποτελούν ένα τεράστιο περιβαλλοντικό ζήτημα με τους ωκεανούς μας να εξελίσσονται σε σκουπιδότοπους. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, περίπου 8 τόνοι πλαστικών απορριμάτων καταλήγουν στους ωκεανούς καθημερινά ενώ 63% του συνόλου των πλαστικών αποβλήτων προέρχεται από συσκευασίες μιας χρήσης. Αν και υπάρχει διάθεση τόσο από κυβερνήσεις όσο και από βιομηχανίες για αλλαγή στη φιλοσοφία γύρω από τη χρήση του πλαστικού και ιδιαίτερα των πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης, οι αυστηρές προδιαγραφές από τους αγοραστές, οι υψηλές προσδοκίες από τους καταναλωτές και οι διαρκείς πιέσεις για μείωση του κόστους δεν επιτρέπουν το επόμενο βήμα στην καινοτομία. Με το Plastic Fantastic Challenge όμως, αυτό αλλάζει.

The Plastic Fantastic Challenge: Ναι στο πλαστικό, όχι στα απόβλητα

Το Plastic Fantastic Challenge (PFC) είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας με θέμα τη μείωση της ρύπανσης από τη χρήση πλαστικών συσκευασιών. Ο διαγωνισμός προσκαλεί -και προκαλεί– τόσο τους λάτρεις όσο και τους πολέμιους του πλαστικού να δουλέψουν μαζί και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες, που θα προσφέρουν βιώσιμες λύσεις για τη μείωση των πλαστικών απορριμάτων σε παγκόσμια και σε τοπική κλίματα.

Καινοτόμες Ιδέες για την Επανάσταση στο Πλαστικό

Το PFC διεξάγεται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Ευρώπης. Μέσω του PFC, καινοτόμες ιδέες που μειώνουν τον αντίκτυπο των πλαστικών απορριμάτων στο περιβάλλον, θα λάβουν υποστήριξη, χρηματοδότηση και ενίσχυση της δικτύωσής τους, ώστε να αναπτύξουν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους και να γίνουν βιώσιμες.

Την Παρασκεύη 30 Οκτωβρίου στις 19.00, σας προσκαλούμε στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) για την επίσημη έναρξη του Plastic Fantastic Challenge. Η εκδήλωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε επαγγελματίες του χώρου, να εμπνευστείτε από ειδικούς ομιλητές και να συνδημιουργήσετε καινοτόμες ιδέες που μειώνουν το αντίκτυπο των πλαστικών συσκευασιών στο περιβάλλον!

Στο launch event, το οποίο στόχο έχει να δώσει δημιουργικά εναύσματα και να προτείνει θεματικές πάνω στις οποίες οι υποψήφιες ομάδες εργασίας θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι κκ. Γιώργος Ηλιόπουλος (MSc / γραμματέας της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλαδος), Χάρης Νινιός (ιδρυτής της Phee), καθώς και μέσω Skype η Dianna Cohen (Plastic Pollution Coalition, ΗΠΑ). Περισσότερα ονόματα ομιλητών και εμπειρογνωμόνων θα ανακοινωθούν σύντομα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ