Νέο πρόγραμμα από την INTERAMERICAN

«Αναμνήσεις από το Μέλλον», με έντονο το ενδιαφέρον για τη πρωτοπορία στην αυτοκίνηση, προκάλεσαν τα επίσημα εγκαίνια και η παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος CityMobil2 στα Τρίκαλα, τη Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, που χαρακτηρίζεται από παγκόσμια εμβέλεια και δυναμική και υλοποιείται από τη δημοτική επιχείρηση «e-trikala Α.Ε.» του Δήμου Τρικκαίων, έχει ξεκινήσει ανεπίσημα από τις αρχές του φθινοπώρου και προδιαγράφει επαναστατικές μεταβολές στα συστήματα μετακίνησης και μεταφορών για τις πόλεις του μέλλοντος. H INTERAMERICAN, πρωτοπόρος στον ασφαλιστικό κλάδο σε θέματα που συνδέονται με την ασφάλιση των αυτοκινήτων, τη καινοτομία καθώς και την οικολογική μετακίνηση, υποστηρίζει το πρόγραμμα CityMobil2 στα Τρίκαλα, παρέχοντας μέσω της Anytime ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης για τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία και οδική βοήθεια, ενώ ασφάλισε και τις εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση μικροσωληνίσκων οπτικών ινών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, παρουσίασαν τις απόψεις τους και τις συναρπαστικές πτυχές του καινοτόμου προγράμματος οι: Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων, Carlos Holguin, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ρώμης (συντονιστής εταίρος CityMobil2 ), Πέτη Πέρκα, γενική γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δρ Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής Έρευνας του Ερευνητικού και Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πάνος Κούβαλης, διευθυντής Underwriting κλάδου ασφάλισης Αυτοκινήτων της INTERAMERICAN. Ακολούθησε ημερίδα με σημαντικές παρουσιάσεις για τη κομβική χρήση της τεχνολογίας στην αυτοκίνηση και την αυτοματοποίηση στα συστήματα μετακίνησης. Όλοι οι ομιλητές συνέκλιναν στη βεβαιότητα ότι η προκλήσεις των αλλαγών που εισάγει η ψηφιακή τεχνολογία και οι καινοτόμες λύσεις, όπως αυτή των αυτοματοποιημένων οχημάτων-λεωφορείων χωρίς οδηγό στον αστικό ιστό, θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς μπορούν να δώσουν διέξοδο στο αστικό κυκλοφοριακό πρόβλημα, να περιορίσουν τη περιβαλλοντική ρύπανση και ατμοσφαιρική επιβάρυνση, να μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειες τους μέσα στις πόλεις και να συμβάλουν σε οικονομίες κλίμακος για τη τοπική κοινωνία.

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της INTERAMERICAN για την καινοτομία και την απόλυτη ψηφιοποίηση των λειτουργιών της, καθιστούν εύλογη την υποστηρικτική συμμετοχή της στο πιλοτικό πρόγραμμα CityMobil2, όχι μόνο στις ασφαλιστικές διαστάσεις του έργου αλλά και στη βάση της έμπρακτης εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρέμβασή του και ο πρώην υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλης Παπαδόπουλος -κατά τη θητεία του οποίου διαμορφώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο για να υλοποιηθεί το CityMobil2- εξήρε το άμεσο ενδιαφέρον και την υποστήριξη του προγράμματος εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, εγκαινιάστηκαν το control room και στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έκθεση για την αυτοκίνηση στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ καταληκτικά οι περισσότεροι από τους καλεσμένους βίωσαν και την εμπειρία της διαδρομής των 2,4 χιλιομέτρων με τα οχήματα. Οι πιλοτικές δοκιμές στα Τρίκαλα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ