CSR Hellas: Παρών στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020»

To CSR Hellas, ακολουθώντας την στρατηγική για ανάδειξη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την Υπεύθυνη, Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τον εορτασμό της 15ετίας από τη δημιουργία του,  την ευρωπαϊκή «Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020 για την ΕΚΕ» (Enterprise 2020 Manifesto), μια πρωτοβουλία του CSR Europe και των 40 εθνικών εταίρων του, ενώ το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου συμμετέχει, μαζί με επιχειρήσεις-μέλη του, στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit), στις Βρυξέλλες.

Στη Διάσκεψη, στην οποία λαμβάνουν μέρος 500 και πλέον συμμετέχοντες, που εκπροσωπούν στο υψηλότερο επίπεδο, πολιτειακές, κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αρχές, με προεξάρχουσες συμμετοχές αυτές του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker και πολλών επιτρόπων, καθώς και τις επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα, προβλέπονται αφενός μεν συναντήσεις, σε ολομέλεια ή θεματικά εργαστήρια (workshops), με υψηλού επιπέδου ομιλητές, αφετέρου δε δύο ξεχωριστοί εκθεσιακοί χώροι με περίπτερα (stands) των εθνικών εταίρων και επιχειρήσεων μελών τους.

Το CSR Hellas συμμετέχει στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020 με οργανωμένη αποστολή και με δύο περίπτερα.

Στο πρώτο περίπτερο, στο  «Ευρωπαϊκό Χωριό» (European Village), θα γίνονται παρουσιάσεις σχετικές προς  τη 15ετή  ιστορία του CSR Hellas αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματος “Growing on Ethics”, που υλοποίησε σε συνεργασία με 5 διακρατικούς εταίρους από 4 χώρες, ενώ οι 10 φοιτητές, μέλη των τριών ομάδων, που βραβεύτηκαν στο 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», θα παρουσιάζουν τις βραβευμένες εργασίες τους.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές κατά την τετραήμερη παραμονή τους στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν επίσης  σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος του βραβείου του Διαγωνισμού, ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και τη χορηγία των εταιρειών-μελών του CSR Hellas: Aegean, Alpha Bank, AXA Ασφαλιστική, Chipita, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Τράπεζα, Eurobank, McCain Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Ένας από τους φοιτητές θα συμμετάσχει, μαζί  με τον κ. Δ. Παπαλεξόπουλο (CEO, TITAN), σε πάνελ για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth), ενώ ένας δεύτερος σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα μεταξύ ομάδας εκπροσώπων της νεολαίας με τον βασιλιά του Βελγίου.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία, που θα παρουσιασθεί πανηγυρικά κατά την εκδήλωση από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker αποτελεί  μία ακόμη πρωτοβουλία σύμπραξης του CSR Europe και των εθνικών του εταίρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αφορά μια από κοινού  προσπάθεια επιχειρήσεων και Επιτροπής για να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα στην Ευρώπη και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων, που προσφέρονται από την εκπαιδευτική διαδικασία, και εκείνων που ζητούνται από την αγορά εργασίας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και μια από τις κύριες προτεραιότητες της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020.

Στο δεύτερο περίπτερο, στο «Χώρο Αγοράς» (Marketplace), πέντε επιχειρήσεις και φορείς-μέλη του CSR Hellas, (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΕΛΠΕ, McCain Helals, QualityNet και ΤΙΤΑΝ), που συμμετέχουν στην όλη εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, δράσεις ή/και προγράμματα ΕΚΕ.

Επιπλέον, το CSR Hellas μαζί με το γερμανικό δίκτυο UPJ, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου (@14.30-16.30), έχουν αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης και συντονισμού – από τους κυρία Μαρία Αλεξίου και κύριο Peter Kromminga, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθυντή, αντιστοίχως – ενός εκ των δέκα παράλληλων ειδικών θεματικών εργαστηρίων με θέμα τη δημοσιοποίηση από τις επιχειρήσεις των μη οικονομικών πληροφοριών (Non-Financial Performance), στο πάνελ του οποίου συμμετέχουν από τα μέλη της ελληνικής αποστολής οι κυρίες Σουλάκη (ΕΛ.ΠΕ.) και Κόντη (ΕΥ).

Τέλος, στο πλαίσιο της  ενημέρωσης και  γενικότερης προβολής της εκδήλωσης έχει προγραμματισθεί  ειδική συνάντηση της αντιπροσωπείας του CSR Hellas και της ελληνικής αποστολής με τους Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στις Βρυξέλλες,  για το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου (@ μετά τις 20.00) στο χώρο της εκδήλωσης (BOZAR).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ