Glonatech: Για δεύτερη φορά στη Silicon Valley στον παγκόσμιο διαγωνισμό CleanTech

Η εταιρεία Glonatech, μέλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού CleanTech Open Global Ideas, ο οποίος πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, από 17 έως 19 Νοεμβρίου.

Η Glonatech θα παρουσιάσει, σε περισσότερους από 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και των ΜΜΕ, το νέο επαναστατικό προϊόν NC52, το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη πρόταση της εταιρίας για την αντιμετώπιση των πετρελαιοκηλίδων και μια αξιόπιστη λύση για την προστασία και τη διάσωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος του πλανήτη μας, αποτρέποντας αποτελεσματικά τη ρύπανση του περιβάλλοντος και εξασφαλίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας κατάφερε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο νανοδομημένο υλικό από νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές ιδιότητες προσρόφησης του πετρελαίου και των υποπροϊόντων του σε υδάτινο περιβάλλον. Παράλληλα, διαθέτει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν πρακτικά ιδανικό σε εφαρμογές καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων. Το NC52 α) δε βουλιάζει, κάνοντας ευκολότερη τη διαχείριση και περισυλλογή του, β) δεν προσροφά νερό, με αποτέλεσμα η δυνατότητα προσρόφησης του ρύπου να ξεπερνά το 95%, γ) δεν συμπιέζεται και δεν αποβάλλει το προσροφημένο πετρέλαιο με την πίεση, δ) είναι ανακυκλώσιμο καθώς μπορεί να αναγεννηθεί μέσω καύσης και επαναχρησιμοποιούμενο, διατηρώντας αναλλοίωτη την προσροφητική του ικανότητα μετά από πολλές χρήσεις και ε) είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν νανοτεχνολογίας, που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Επιπρόσθετα, το NC52 αποτελεί ιδανική λύση για συστήματα επεξεργασίας και καθαρισμού νερού και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, χάρη στα υψηλά ποσοστά προσρόφησης βαρέων μετάλλων που εμφανίζει.

Ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Cleantech Open, που φέτος γιορτάζει 10 χρόνια, έχει ως κύρια αποστολή την εύρεση, τη χρηματοδότηση και την ανάδειξη των νεότερων τεχνολογιών στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης υδάτων, των κατασκευών και των μεταφορών. Στη διοργάνωση προβάλλονται έξυπνες ιδέες νεοσύστατων εταιριών «καθαρής τεχνολογίας» από όλο τον κόσμο που φιλοδοξούν να φέρουν πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση των σημερινών ενεργειακών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 20 διαγωνιζόμενες χώρες παρουσιάζοντας τις πιο υποσχόμενες «καθαρές τεχνολογίες» στον πλανήτη, ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας: «Στόχος της Glonatechείναι να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Έλληνες επιστήμονες και να στρέψουμε τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας στις τεχνολογικές δυνατότητες της εγχώριας βιομηχανίας!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ