Beat the Street Athens: Συμμετοχή τριών Δήμων στη δράση

Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας, που ξεπέρασαν ήδη το στόχο των 40.000km, συμμετέχουν στη δράση Beat the Street Athens, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 26 Οκτωβρίου, έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική δράση για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα και η ποδηλασία από και προς την εργασία, τα καταστήματα, το σχολείο. Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δρόμων στο δήμο τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ρύπους που παράγονται από τα μηχανοκίνητα μέσα.

Το Beat The Street είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον οργανισμό Intelligent Health, πρωτοπόρο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που εντάσσουν ουσιαστικά τη σωματική δραστηριότητα στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών τους. Η δράση, που φέτος για πρώτη φορά έρχεται και στην Ελλάδα, συνδιοργανώνεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται πλήρως από το The Coca-Cola Foundation. Έχοντας ήδη ταξιδέψει με επιτυχία σε πόλεις όπως Λονδίνο και Τόκυο, αλλά και σε πόλεις της Σκωτίας και της Πολωνίας,  το πρόγραμμα ήρθε να αλλάξει τις συνήθειες των Αθηναίων στον τρόπο που μετακινούνται στην πόλη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ