Νέα πρωτοβουλία του TEDxAthens

Το TEDxAthens παρουσιάζει το «TEDxAthens Secret Adventures», μία νέα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο κοινό. Απώτερος στόχος της κάθε «περιπέτειας» είναι η μάθηση και η διασκέδαση με όχημα την εξερεύνηση ενός – διαφορετικού κάθε φορά – τόπου. Η αρχή έγινε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, όπου οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου και με οδηγούς τους συντελεστές  της «Μηχανής του Χρόνου» Χρίστο Βασιλόπουλο και Δημήτρη Πετρόπουλο ταξίδεψαν στην ιστορία της περιοχής. Περιηγήθηκαν στα πρώην θερινά Ανάκτορα, έμαθαν άγνωστες ιστορίες για την δημιουργία των κτιρίων και την λειτουργία τους καθώς και τα παρασκήνια της ζωής των ενοίκων τους.

Μέσα από δράσεις, πρωτότυπα παιχνίδια και ένα ευφάνταστο κυνήγι θησαυρού που δημιούργησαν οι facilitatorsτης Summit,οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που ήταν κρυμμένα στο φυσικό τοπίο και την ιστορία των ανακτόρων. Στόχος του παιχνιδιού ήταν η αποκρυπτογράφηση ενός κειμένου που παρείχε τις οδηγίες για την κατασκευής της γέφυρας Da Vinci.

Για τους 50 συμμετέχοντες η «περιπέτεια» ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα. Η ομάδα του TEDxAthens παρέδωσε στον καθένα ξεχωριστά το δικό του σακίδιο με όλα τα απαραίτητα αντικείμενα για το ταξίδι, τον προορισμό του οποίου, έμαθε λίγο πριν επιβιβαστεί στο λεωφορείο της διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ