ΙCAP: Εθελοντική εξόρμηση στο Δάσος Συγγρού

Η ΙCAP Group, στο πλαίσιο του προγράμματος ICAP Acts GREEN, που διέπει την περιβαλλοντική της πολιτική και την ενίσχυση του εθελοντικού πνεύματος πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ακόμη μία εθελοντική εξόρμηση τόσο για τους εργαζομένους της όσο και για τις οικογένειες τους, στο Δάσος Συγγρού, στο Μαρούσι.

Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με τους «Εθελοντική Πρωτοβουλία», μια ομάδα εθελοντών που έχουν αναλάβει την προστασία του Δάσους Συγγρού από το 1989.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως:

– 1 ώρα πορεία στο Δάσος για τον καθαρισμό του με σκοπό την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και το σεβασμό για το περιβάλλον.

– Επίσκεψη στο Μουσείο Μελισσοκομίας, όπου οι επισκέπτες είχαν να δυνατότητα να περιηγηθούν στο θαυμαστό χώρο της μέλισσας και να ενημερωθούν για τη παραγωγική διαδικασία του μελιού.

– Ειδική ενημέρωση για την χλωρίδα του Δάσους Συγγρού και την σημασία της εθελοντικής πρωτοβουλίας.

– Ελεύθερο χρόνο για τους μικρούς και μεγάλους, όπου μπορούσαν να απολαύσουν τη βόλτα με τα ποδήλατα τους ή να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η ICAP Group θεωρεί ευθύνη της την προσφορά στον Άνθρωπο, στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή αναπτύσσει ένα πλήρες και δομημένο πρόγραμμα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» με κεντρικό μήνυμα το ότι «Νοιαζόμαστε για την Κοινωνία και τους Ανθρώπους μας» και τρεις άξονες δράσης:

– Οι Άνθρωποί μας
– Το Περιβάλλον ICAP Acts GREEN
– Κοινωνική Συνεισφορά Εθελοντισμός

Στο πλαίσιο του άξονα περιβαλλοντικής στρατηγικής, η ICAP Group στηρίζει και ενισχύει πράσινες πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αφύπνιση των εργαζομένων της να παραμείνουν πιστοί στις αξίες της. Εθελοντικές εξορμήσεις του προσωπικού της, πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και περιλαμβάνουν ενέργειες, όπως δενδροφυτεύσεις, ανακυκλώσεις (χαρτιού, λαμπτήρων, μελανιών κ.τ.λ.) κ.ά.

Παράλληλα, με στόχο την ευρύτερη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης η ΙCAP έχει αναλάβει την πρωτοβουλία ίδρυσης της πρότυπης επιχειρηματικής κοινότητας GREEN ANGELS που θέτει ως στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας, κυρίως μέσω των επιχειρηματικών δράσεων αλλά και διαμέσου ανάπτυξης του εθελοντισμού και μιας πράσινης, ευρύτερης κοινωνικά, κουλτούρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ