Grivalia: Το Kifissias Plaza γίνεται Green Plaza

Η Grivalia Properties, με στόχο την αναβάθμιση του εργασιακού χώρου των μισθωτών της και την οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς της, προχωράει στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της.

Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό κτίριο Kifissias Plaza είναι το πρώτο από τα ακίνητα της Grivalia Properties που επιλέχθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση, μία επένδυση που αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ. Το εκσυγχρονισμένο κτίριο μετονομάζεται σε Green Plaza και όταν ολοκληρωθεί,θα είναι το πρώτο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα που θα έχει πιστοποιηθεί κατά LEED for Core & Shell, την ειδική έκδοση του LEED για ακίνητα τα οποία προορίζονται για μίσθωση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η εταιρία τον Οκτώβριο του 2014, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην οικολογική αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της.

Οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, δημιουργία εξωτερικής σκίασης, επανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή «πράσινων» δωματίων, θερμομόνωση των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού και εγκατάσταση χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης φωτισμού LED στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties, ανέφερε: «Η μετατροπή του Kifissias Plaza σε Green Plaza αποτελεί για την Grivalia ένα έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα είναι το πρώτο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο του χαρτοφυλακίου μας. Η στροφή στην οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς μας θα αποτελέσει στο μέλλον βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας. Πρόκειται για μία επιταγή της παγκόσμιας κτηματαγοράς, την οποία οφείλουμε να φέρουμε και στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ