Adecco: Υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Nestlé needs YOUth»

Η Adecco στηρίζει για ακόμα μία φορά την πρωτοβουλία της Nestlé, «Nestlé needs YOUth», την πρώτη ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Nestlé needs YOUth», η Nestlé δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών την τριετία 2014-2016 στην Ευρώπη, να τους στηρίξει με συμβουλευτική καριέρας και να ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργατών της για να δημιουργήσει μια «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth), που θα πολλαπλασιάσει αυτές τις ευκαιρίες και τα εφόδια για τους νέους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 από την Αθήνα και πλέον υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Ελλάδα η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει ευκαιρίες απασχόλησης για 500 νέους, από τους οποίους 315 έχουν ήδη ωφεληθεί.

Η Adecco, ως μακροχρόνιος συνεργάτης της Nestlé, και έχοντας ως στόχο να στηρίζει πρωτοβουλίες και θεσμούς που συμβάλλουν στην καταπολέμηση και επίλυση των προβλημάτων ανεργίας, ανέλαβε να υποστηρίξει για ακόμα μία φορά τον θεσμό «Nestlé needs YOUth» διοργανώνοντας, από κοινού με τη Nestlé, σεμινάρια που έλαβαν χώρα σε τρία ελληνικά πανεπιστήμια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Τα σεμινάρια αυτά είχαν στόχο να συμβάλουν έμπρακτα στην καθοδήγηση των νέων φοιτητών αναφορικά με την αγορά εργασίας και τις σωστές επαγγελματικές τους κινήσεις αλλά και να αναδείξουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες στην σύγχρονη αγορά εργασίας. Περισσότεροι από 200 νέοι φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα τετράωρης διάρκειας σεμινάρια και να συμμετέχουν ενεργά σε πολύτιμες συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς εργασίας. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες σχολές και κολλέγια με σκοπό να υποστηριχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι στην αναζήτηση εργασίας.

Στο πλαίσιο του πυλώνα της ενέργειας «Alliance for YOUth», η Adecco στο παρελθόν είχε προσφέρει επαγγελματική αξιολόγηση στους νέους που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στη Nestlé μέσω μίας σειράς τεχνικών για τον εντοπισμό μίας ευρείας γκάμας δεξιοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία τους και να τα βελτιώσουν, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των δύο εταιρειών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Η υποστήριξη των νεών ανθρώπων στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων αποτελεί προτεραιότητα για όλους εμάς στην Adecco. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία αυτή της Nestle καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε έμπρακτα στους νέους ανθρώπους ότι οι εύστοχες επαγγελματικές συμβουλές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην οικοδόμηση μίας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να σταθούμε δίπλα στους νέους και αυτή η συμμαχία δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους και άπραγους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ