Απονεμήθηκε το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου 2015».

Στις 26 Νοεμβρίου 2014 ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2015 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, ανακοίνωσε το νικητή για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2015». Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχουν απονεμηθεί συνολικά 400.000 € σε μετρητά, σε οκτώ νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου στις δυνατότητες των νέων δημιουργικών και καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 € στους Αλέξανδρο και Βασίλειο Χατζηηλιάδη της εταιρείας Sede, μίας αλυσίδας κομμωτηρίων και υπηρεσιών ομορφιάς που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Sede επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου γιατί σε τρία μόλις χρόνια λειτουργίας, εξέλιξε δυναμικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα, βασισμένη σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο. Με άξονα την καινοτομία και την ποιότητα, έχει ξεχωρίσει στο χώρο της ομορφιάς, παρουσιάζοντας σταθερά, ανοδική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή απονομής, ο Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία, θα αυξήσει το ποσό της χρηματοδότησης σε 75.000 € για το 2016 και θα αλλάξει τα κριτήρια συμμετοχής έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα περισσότερες εταιρείες να συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα, από την επόμενη χρονιά, κάθε νικήτρια εταιρεία θα λαμβάνει το ποσό των 25.000 €, ενώ παράλληλα, κάθε μία από τις 5 επικρατέστερες εταιρείες, θα ενισχύεται με 10.000 €, στοιχείο που διαφοροποιεί σημαντικά το θεσμό. Η ηλικία των συμμετεχόντων, παραμένει κάτω των 40 ετών, με επιχειρηματική δραστηριότητα 5 χρόνια ή λιγότερο και ετήσιο κύκλο εργασιών 10.000 € minimum, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο δεσμευτικός όρος κερδοφορίας που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της απονομής του φετινού Βραβείου, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Για 8η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους. Οι νέοι επιχειρηματίες που βρέθηκαν αυτή τη χρονιά στο τελικό στάδιο, χαρακτηρίζονται για την τόλμη, την πίστη και την αποφασιστικότητα τους να αναλάβουν το ρίσκο επένδυσης με προσωπικά κεφάλαια, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, το υγειές επιχειρηματικό τους μοντέλο, η καινοτομία και η ποιότητα των υπηρεσιών τους, επιβεβαιώνουν ότι όταν υπάρχει τόλμη και πίστη, υπάρχουν και λύσεις».

Το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς», θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και απονέμεται για 8η συνεχή χρονιά, με στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το 2014 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία Ancient Greek Sandals. Η εταιρεία δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια και έχει αναδειχθεί στο εξωτερικό σε κορυφαίο fashion brand συνώνυμο του αρχαιοελληνικού στιλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ