THI: Στηρίζει το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοίνωσε δωρεά ύψους $66,000 για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, σε δημόσια σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2015- 16. Τη δωρεά θα διαχειριστεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis φορέας υλοποίησης του Προγράμματος. Η δωρεά αυτή, όπως και κάθε άλλη προς το ίδιο Πρόγραμμα, πολλαπλασιάζεται μέσω του μηχανισμού συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος.

Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο φαινόμενο της επισιτιστικής ανασφάλειας ανάμεσα σε μαθητές και εξασφαλίζει γεύματα για 258 μαθητές σε 4 σχολεία ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, 6 ακόμη σχολεία με 783 μαθητές θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιείται από το 2012, προσφέρει καθημερινά, ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα, σε παιδιά που προέρχονται από κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά και μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί περισσότερα από 11.000.000 γεύματα, σε 450 περίπου σχολεία και 75.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε σχετικά: «Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε παιδιά τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση. Μέσω της δωρεάς διασφαλίζουμε τη συμμετοχή περισσότερων σχολείων στο Πρόγραμμα, προσφέροντάς έτσι απαραίτητη  προστασία σε παιδιά με επισιτιστική ανασφάλεια.»

Η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, προσέθεσε: «Η συνεισφορά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τη μαθητική μας νεολαία. Η νέα δωρεά, σε συνδυασμό με τη δωρεά με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που πλήττονται από την κρίση και θα συνδράμει στην απρόσκοπτη πρόοδο των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι θα διανεμηθούν τουλάχιστον 135.000 γεύματα σε μαθητές σχολείων, στα οποία το ποσοστό επισιτιστικής ανασφάλειας ξεπερνάει το 60% και σε μία περίπτωση σχολείου φτάνει το 75%. Ευελπιστούμε το παράδειγμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να το ακολουθήσουν κι άλλοι Οργανισμοί, Εταιρείες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του Ινστιτούτου Prolepsis για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και να γίνει πράξη το σύνθημα μας: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ