ΙΣΝ: Δωρεά στην PRAKSIS

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί νέα δωρεά, συνολικού ύψους €5.717.000 στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση PRAKSIS, για τη στήριξη του Προγράμματος «Συν στο Πλην» και, συγκεκριμένα, της δράσης «Κοινωνική Κατοικία» που υλοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μέσω της δωρεάς αυτής, εξασφαλίζεται η στήριξη της δράσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ενάντια στην Κρίση.

Η νέα δωρεά του ΙΣΝ ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του οργανισμού Washington OXI Day Foundation (http://www.oxidayfoundation.org/), κατά την οποία η PRAKSIS τιμήθηκε με το Δεύτερο Ετήσιο Βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το Φιλότιμο, για την εξαιρετική συμβολή της στην ενίσχυση της κοινωνίας πρόνοιας και τη δέσμευσή τηςAnchor προς όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Σκοπός της δράσης «Κοινωνική Κατοικία», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την PRAKSIS, με πρωτοβουλία και βασική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι η πρόληψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης («αστεγία») και η ουσιαστική στήριξη οικογενειών που διαβιούν στο φάσμα της φτώχειας και της οικονομικής αβεβαιότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα. Από το 2012 έως και σήμερα, μέσω της δράσης, έχουν υποστηριχθεί περισσότερες από 2.500 οικογένειες, στις οποίες προσφέρθηκε οικονομική, επισιτιστική, ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική βοήθεια, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των νοικοκυριών τους και, ως εκ τούτου, βοηθώντας τις οικογένειες  να διατηρήσουν την οικονομική και την οικιστική τους ανεξαρτησία. Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και ειδικούς σε θέματα αποσχολησιμότητας και οικονομικής διαχείρισης, οι οποίοι συνεργάζονται με την κάθε οικογένεια, με στόχο τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού, εξατομικευμένου και βιώσιμου πλάνου, μέσω του οποίου οι οικογένειες θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από το φάσμα της φτώχειας.

Από τις οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 2012 έως σήμερα, η πλειονότητα έχει ήδη βρει δουλειά, έχει μειώσει ή ακόμα και εκμηδενίσει τα χρέη της, ενώ σε όλες τις οικογένειες έχει μειωθεί ή εξαφανιστεί ο κίνδυνος της «αστεγίας».

Η νέα δωρεά του Ιδρύματος αναμένεται να ενισχύσει επιπλέον το πρόγραμμα, καθώς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα προσφέρει στήριξη σε επιπλέον 2.000 άνεργες οικογένειες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Η νέα δωρεά στην PRAKSIS και η ανανέωση της στήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία», έχει σαν κύριο στόχο της την προστασία των οικογενειών, οι οποίες είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται εξαιτίας της κρίσης. Επίσης, η δωρεά αυτή έρχεται σαν επιστέγασμα της βράβευσης της PRAKSIS, με το Ετήσιο Βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το Φιλότιμο, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή της δράσης του οργανισμού στις προσπάθειες προστασίας όλων όσοι σήμερα χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια και ένα πιο ισχυρό δίχτυ ασφαλείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ