Ο Σύλλογος «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ» άνοιξε φτερά

Με ιδιαίτερη χαρά, αισιοδοξία και ανεβασμένη διάθεση, παρά το δυνατό αέρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΤΕΡΑ», του Συλλόγου Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ, στις Πλαταιές Βοιωτίας! Όσοι συμμετείχαν έζησαν τη μοναδική εμπειρία μίας διθέσιας πτήσης με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς, με τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή και βοήθησαν παράλληλα στο έργο του συλλόγου.

Σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του συλλόγου ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ, κας Κυριακής Ιωάννου: ”Θελήσαμε αυτές τις δύο μέρες να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης μέσα από αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση με αλεξίπτωτα πλαγιάς. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι τα πρόσωπα με νοητική υστέρηση διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες και  χρήζουν της στήριξης μας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια μέσα στην κοινωνία μας…».

Όλοι όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωσης απόλαυσαν τους άλλους να πετούν με αλεξίπτωτα πλαγιάς και χάρηκαν τον πευκόφυτο Κιθαιρώνα και την απεριόριστη θέα στον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών και των Λεύκτρων. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των σχολών της περιοχής FREEDOM PARAGLIDING, OXYGEN PARAGLIDING & DREAM PARAGLIDING, αλλά και των χορηγών όπως Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο ΜΕΓΑ ΓΥΡΟΣ και ο κ. Δ. Δάλας.

Ο Σύλλογος γονέων ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ στόχο έχει την εξασφάλιση Στεγών  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή.

Το ΠΕΤΑΓΜΑ, από την ίδρυσή του, το 2002, πέτυχε να δημιουργήσει δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρούν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Ήδη βρίσκεται σε στάδιο δημιουργίας της τρίτης στέγης και για να συνεχίσει με επιτυχία το έργο του ο Σύλλογος χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξη τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης κοινωνίας.

Καθημερινά ο σύλλογος παρέχει στις Σ.Υ.Δ. εξειδικευμένο προσωπικό που προσέχει, διαπαιδαγωγεί και κοινωνικοποιεί τους φιλοξενούμενους σε 24ώρη βάση ή όποτε το χρειάζονται. ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ προσφέρει άνεση και ομαλότητα στη ζωή των ενηλίκων με νοητική υστέρηση, διευκολύνει τις διακοπές τους σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και παρέχει συνεχή οικογενειακή υποστήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι ότι οι νέοι φιλοξενούμενοι ενδυναμώνονται, βελτιώνονται και προωθούν τη θετική εικόνα του εαυτού τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Η φιλοσοφία του Συλλόγου ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ είναι να δημιουργεί ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες, εστιάζοντας στην εξατομίκευση και στο σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Αντίθετα από κάθε “λογική ιδρυματοποίησης”, φέρνει τους φιλοξενούμενους ακόμη πιο κοντά στη κοινωνία και τη γειτονιά μέσα από ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και προσφοράς.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η λειτουργία των δύο στεγών ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ