Άλτις: Συμμέτοχος στη διάσωση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων

Μια πρωτοπόρο δράση από φορέα του Δημοσίου, που αφορά στη διάσωση ελαιόδεντρων, στηρίζει, ως χορηγός, το Άλτις.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία ανήκει στην «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε.» που, στο πλαίσιο κατασκευής του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις. Αρκετές από αυτές περιλαμβάνουν και πολλά ελαιόδεντρα, τα οποία η εταιρία διαθέτει δωρεάν, προς μεταφύτευση, σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου, μέσω χορηγιών.

Πρόσφατα μάλιστα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αιγίου 5 υπεραιωνόβιες ελιές οι οποίες, όπως βεβαιώνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είναι από 700 έως 1500 ετών. Και οι 5 μεταφυτεύονται, από τις 13 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, σε ισάριθμα σημεία της Αθήνας, παρουσία και του Άλτις, ως υπερήφανου χορηγού της ενέργειας.

Ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, δήλωσε σχετικά: «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελαιόλαδο τρέφουμε απέραντο σεβασμό γι’ αυτά τα πολύτιμα από κάθε άποψη δέντρα, που εξακολουθούν να προσφέρουν τους καρπούς τους, ακόμη και μετά από μιάμιση χιλιετία! Η ελληνική γη αποτελεί τη «φυσική» πατρίδα τους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε.» αποφάσισε να τους προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής!»

Ο κ. Θάνος Βούρδας, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε.»,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε περήφανοι στην ΕΡΓΟΣΕ καθώς βλέπουμε να υλοποιείται η πρωτοβουλία μας για τη διάσωση υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων από την περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας. Ευχαριστούμε το ΥΠΕΘΑ και το Δήμο Αθηναίων για την αμέριστη υποστήριξη τους, τον ΑΔΜΗΕ και το Πανεπιστήμιο. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς Άλτις και KLORANE που πίστεψαν και στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια μας. Η ΕΡΓΟΣΕ θα συνεχίσει την πρωτοβουλία για τη διάσωση όλων των δέντρων που απομακρύνονται από τις απαλλοτριωμένες περιοχές στις οποίες κατασκευάζεται το νέο, σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ