Continental: Χρονιά με λιγότερα ατυχήματα το 2016

Για περισσσότερα από 140 χρόνια, η Continental είναι ένας από τους πρωτοπόρους οργανισμούς σε θέματα οδικής ασφάλειας παγκόσμια. Η έλευση του 2016 επιβεβαιώνει το γεγονός με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η ανάγκη για εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, η Continental έχει θέσει ένα φιλόδοξο αλλά εξίσου ρεαλιστικό στόχο: Το Vision Zero αποτελεί το όραμά της, ως προς τη μείωση στο ελάχιστο των παραγόντων που δημιουργούν θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους παγκόσμια.

Πρόσφατες έρευνες και μελέτες στατιστικών δεδομένων κατέδειξαν ότι:

  • To 43% του συνόλου των ατυχημάτων συμβαίνουν σε αστικές περιοχές
  • Το 60% αυτών των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, όπως η χρήση κινητού και η μέθη
  • Τα ατυχήματα διπλασιάζονται καθώς περνάμε ετησίως από χειμώνα σε καλοκαίρι
  • Στην περίοδο από το 1980 έως το 2010, τα ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 75% στη Γερμανία αλλά μόλις κατά 20% στην Ελλάδα
  • Οι περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές σημειώνονται σε επιβάτες αυτοκινήτων, ενώ, σε απόλυτους αριθμούς, ακολουθούν ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί
  • Ο πανευρωπαϊκός στόχος για τη μείωση του αριθμού των μοιραίων για τον άνθρωπο ατυχημάτων είναι 12,000 για το 2020, από 60,000 που ήταν το 2001

Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακό ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,2 εκατομμύρια θάνατοι από  οδικά ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν το 2016!

Η Continental, ως ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας, συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, με ένα στρατηγικό σχέδιο 3 διαδοχικών σημείων: την εξέλιξη του ιδανικού φρεναρίσματος σε μηδενικά ατυχήματα, μηδενικούς τραυματισμούς και μηδενικούς θανάτους, με βάση την αποτελεσματική διαδιακασία πέδησης – από το πετάλι του φρένου, μέχρι το ελαστικό.

Η οδική ασφάλεια ξεκινά όταν τα ελαστικά αγγίξουν το έδαφος. Κατέχοντας κορυφαία εξειδίκευση στην κατασκευή ελαστικών, η Continental προσπαθεί να ενημερώσει τους οδηγούς για τα οφέλη της χρήσης ελαστικών υψηλής τεχνολογίας, όταν αυτά έχουν τη σωστή πίεση και βάθος πέλματος.  Εκτός από τα καινοτόμα προϊόντα ελαστικών, το Continental Automotive Group έχει ήδη αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η εξέλιξη των έξυπνων αυτοκινήτων θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην επίτευξη του Vision Zero.

Η Ευρώπη κατατάσσεται ως η ήπειρος με τα λιγότερα μοιραία οδικά ατυχήματα και 200 πόλεις της έχουν ήδη πετύχει το στόχο του Vision Zero, όπως το Nottingham στη Μεγάλη Βρετανία και το Aachen στη Γερμανία. Όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αφρικανική ήπειρος και κάποιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου έχουν το υψηλότερο ποσοστό σε θανάτους από οδικά αίτια (ένα τεράστιο πρόβλημα που αγγίζει και την Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό).

Η Continental, πέρα από την κατασκευή ελαστικών και τεχνολογιών που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα οχήματα, υπόσχεται να δημιουργήσει επιπλέον προϋποθέσεις για την αειφόρο οδήγηση, μέσα από δράσεις εκπαίδευσης των οδηγών και βελτίωσης των οδηγικών συνθηκών, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που σχεδιάζουν τις υποδομές για μια ολιστικά βιώσιμη αυτοκίνηση στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ