APSON: Η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα μονόδρομος για την Επιχειρηματική Επανεκκίνηση

Για την Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, ως προϋπόθεση επιχειρηματικής Επανεκκίνησης μίλησε η πρόεδρος της εταιρείας APSON, Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, στο διήμερο συνέδριο « Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης» της Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας( ΑΝ.ΚΟ) Α.Ε. για τις «Στρατηγικές του μέλλοντος για τους Επιχειρηματίες του Σήμερα στις 12 & 13 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη με τίτλο εισήγησης « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη υπόθεση όλων μας: Στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών» έκλεισε την ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην ενέργεια και τη διαχείριση των απορριμμάτων ενισχύοντας τις προτάσεις που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους της ΔΕΗ, ΑΝΚΟ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΑP, ΔΙΑΔΥΜΑ.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για τους κοινωνικούς απολογισμούς και τις δηλώσεις εταιρικής διακυβέρνησης και επανατοποθέτησε την ΕΚΕ στην ελληνική – τοπική αγορά, προτείνοντας 3 λύσεις:

Α) Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι απαραίτητος ο προσδιορισμός οράματος , ο σχεδιασμός στρατηγικής και η ενδυνάμωση δεξιοτήτων «πωλητών» και η στόχευση και χτίσιμο σχέσεων με πελάτες

Β) Για τις μεγάλες επιχειρήσεις , στο πλαίσιο του κοινωνικού απολογισμού και ως εκ τούτου στρατηγικής ΕΚΕ, χρειάζεται να υποστηρίξουν την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα των εμπλεκομένων επιχειρήσεων στην εφοδιαστική τους αλυσίδα αλλά και να καλύψουν ανάγκες τοπικών κοινωνιών, αποφεύγοντας τις χορηγίες.

Γ) Για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να δομήσουν ένα καινοτόμο μηχανισμό που σχεδίασε η APSON και συνδέει τους οργανισμούς και τις εταιρείες με έδρα ή ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τόνισε πως Η Ε.Κ.Ε. έχει τη μορφή Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και είναι επένδυση και όχι κόστος και ότι πλέον ορίζεται ως βασική προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των  επιχειρήσεων, ως μονόδρομος για την Επιχειρηματική Επανεκκίνηση κάθε τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ