Adecco: Street Day για τέταρτη χρονιά

Ο Όμιλος Adecco πραγματοποίησε για τέταρτη χρονιά το ‘Street Day’, με στόχο να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία να αποκτήσουν τις δεξιότητες για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στην αγορά εργασίας. Σε 53 χώρες και 6 ηπείρους, πάνω από 6.700 εργαζόμενοι της Adecco μοιράστηκαν με τους υποψηφίους την εξειδίκευσή τους, συμβουλές και εργαλεία αξιολόγησης πραγματοποιώντας περίπου 3.500 εκπαιδευτικά εργαστήρια και συμβουλευτικές συνεδρίες. Πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει υποστήριξη από το ‘Adecco Street Day’ από το 2013, οπότε και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Η ανεργία στους νέους υπολογίζεται στο 13% παγκοσμίως και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, με τα επίπεδά της να ξεπερνούν το 15% στις ΗΠΑ, το 22% στην Ευρώπη και σχεδόν το 30% στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία για μια ικανοποιητική επαγγελματική πορεία, ενώ διακυβεύονται οι μακροχρόνιες προοπτικές της στην αγορά εργασίας.

Ο Όμιλος Adecco απαντάει στο πρόβλημα αυτό μέσα από την παγκόσμια δράση “Adecco Way to Work™”. Ως μέρος του προγράμματος αυτού, στις 17 Μαρτίου, με το Street Day ο Όμιλος Adecco έδειξε την αφοσίωσή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας προσφέροντας καθοδήγηση σε υποψηφίους σε 670 πόλεις σε 53 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με περίπου 3.500 εκπαιδευτικά εργαστήρια, σεμινάρια καθοδήγησης και συναντήσεις συμβουλευτικής καριέρας, οι ειδικοί της Adecco έδειξαν σε αυτούς που αναζητούν εργασία πώς να χειριστούν μια σειρά θεμάτων όπως η αξιολόγηση πιθανών επιλογών καριέρας, η διαμόρφωση σωστού βιογραφικού σημειώματος και η τελειοποίηση τεχνικών συνέντευξης. Επίσης, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας και για τη διαμόρφωση του ψηφιακού επαγγελματικού τους προφίλ. Συνολικά, η δράση άγγιξε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ανεβάζοντας σε πάνω από 3 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων που η Adecco έχει υποστηρίξει από το 2013 που ξεκίνησε το Street Day.

Το πρόγραμμα Adecco Way to Work προσφέρει επίσης ένα «online κέντρο καριέρας» με συμβουλές, υλικό καθοδήγησης των υποψηφίων για επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας, καθώς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Το 2015, πάνω από 3.000 θέσεις πρακτικής άσκησης δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Όμιλος στοχεύει να αγγίξει τις 5.000 τέτοιες θέσεις το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ