YBT: 300 μαθητές Λυκείων πήραν μέρος στον Εθνικό Τελικό

Η κορύφωση και λήξη του καινοτόμου διαγωνισμού για μαθητές Λυκείου, Young Business Talents 2015-2016, γράφτηκε στον Εθνικό Τελικό της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το Σάββατο 2 Απριλίου.

Οι 75 καλύτερες ομάδες της χρονιάς, περίπου 300 μαθητές Λυκείου όλων των τύπων, που έφτασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια τελική αναμέτρηση διοίκησης των εικονικών τους επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας πως τα νέα παιδιά, συνεχίζουν να αισιοδοξούν και να ονειρεύονται!

Μέσω του εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης Γενιάς, οι νεαροί εικονικοί επιχειρηματίες, κατάστρωσαν Επιχειρηματικά Σχέδια, που συμπεριλάμβαναν Αποφάσεις για  την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό των εταιριών τους.

Στον Τελικό, αναδείχτηκαν βάσει της συνολικής τους κερδοφορίας, οι 20 κορυφαίες ‘Ομάδες – Εταιρίες’ της χρονιάς, οι οποίες κέρδισαν συμβολικά χρηματικά Βραβεία, Διπλώματα συμμετοχής και κυρίως μια βιωματική εμπειρία μάθησης!

Την πρώτη θέση της πεντάδας κατέλαβαν: Το 2ο και το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών – ν.Πέλλας (1η και 2η θέση αντίστοιχα), το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (3η θέση) και το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης (4η και 5η θέση), ν. Αττικής.

Σημαντικές θέσεις επίσης κατέλαβαν Λύκεια από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λέσβου, Μαγνησίας,  Ημαθίας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου,  Λασιθίου, Δωδεκανήσου, Δράμας, και Λάρισας.

Αναλυτικά οι 5 πρώτες θέσεις:

1η θέση: Ομάδα ‘Spithes’ – 2o Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών / Νομός Πέλλας
2η θέση: Ομάδα ‘North’ – 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών / Νομός Πέλλας
3η θέση: Ομάδα ‘Businessology’  – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce / Νομός Αττικής
4η θέση: Ομάδα ‘Money Camps’ – 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης / Νομός Αττικής
5η θέση: Ομάδα ‘Just Business’ – 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης / Νομός Αττικής

Ο Καινοτόμος Διαγωνισμός με Προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα, με 2.714 συμμετοχές μαθητών οι οποίοι σχημάτισαν 757 ομάδες-‘εταιρίες’!

Ο Διαγωνισμός Young Business Talents είναι διεθνής και εθνικός. Πραγματοποιείται παράλληλα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, φτάνοντας φέτος συνολικά τις 18.000 συμμετοχές μαθητών Λυκείων!

Στην Ελλάδα, ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας και υποστηρίζεται από τη ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο – και το MILKO της ΔΕΛΤΑ, ενώ φιλοξενήθηκε στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ