MSD Ελλάδας: Βραβεύτηκε ως Best Work Place 2016

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η MSD Ελλάδας, βραβεύτηκε από τον διεθνή οργανισμό Great Place to Work ως “Best Work Place 2016”, με πολύ υψηλές βαθμολογίες στις κατηγορίες της υπερηφάνειας, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που εμπνέει η εταιρεία στους εργαζόμενους.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Haseeb Ahmad επεσήμανε ότι η βράβευση έρχεται σαν φυσικό αποτέλεσμα της απαρέγκλιτης θέσης της εταιρείας να αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα ως τον κύριο οδηγό των στόχων και ενεργειών της: «Το όραμά μας είναι να κατακτούμε πρωτιές σε όλα τα επίπεδα. Να οδηγούμε τις εξελίξεις στην παροχή καινοτόμων φαρμάκων και να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Με αυτά τα ισχυρά εφόδια, οι άνθρωποι της MSD δείχνουν σταθερά το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα».

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην παραπάνω πολιτική ήταν καθοριστική. Το σύνολο του προσωπικού της MSD κλήθηκε να εξειδικεύσει τις δράσεις για την εφαρμογή του οράματος στα επιμέρους τμήματα της εταιρείας. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία προέκυψε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Η υλοποίηση των προτάσεων ανάδειξε τα αλτρουιστικά χαρακτηριστικά των εργαζόμενων της MSD Ελλάδας προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Υπήρξαν συγκινητικές πρωτοβουλίες, όπως η στήριξη του ορφανοτροφείου του Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών του Ιδρύματος. Εθελοντές εργαζόμενοι της MSD Ελλάδας επισκέφτηκαν τις μονάδες του Χαμόγελου του Παιδιού σε όλη τη χώρα, προσφέροντας την αμέριστη βοήθεια και αγάπη τους στα παιδιά που την έχουν τόσο ανάγκη.

Συγκεντρώθηκε, επίσης, ανθρωπιστικό υλικό για τους πρόσφυγες (ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια, είδη υγιεινής), τα οποία συσκευάστηκαν, ταξινομήθηκαν και εστάλησαν, μέσω αρμόδιων οργανισμών, στους πρόσφυγες στα νησιά.

Το όραμα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα και η εστίαση στις ανάγκες τους είχε βέβαια και εσωτερικούς αποδέκτες στην MSD Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2015, μεσούσης της οικονομικής και νομισματικής αβεβαιότητας, διοργανώθηκαν στην εταιρεία εβδομαδιαίες συναντήσεις με ανώτατα στελέχη και παρουσίαση της εικόνας του εξωτερικού περιβάλλοντος. Υπήρχε στήριξη, συναισθηματική και οικονομική, σε όποιον εργαζόμενο της MSD την είχε ανάγκη καθώς και ένα κλίμα αλληλεγγύης, το οποίο προσέφερε ηρεμία και ψυχραιμία. Εξασφαλίσθηκε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας κατά την περίοδο εισαγωγής των capital controls.

Παράλληλα, υλοποιούνται εξαιρετικές εσωτερικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα για τους εργαζόμενους “BEST”. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει το ισοζύγιο μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζόμενων στην MSD. Αυτό επιτυγχάνεται με τη προσφορά λύσεων και υπηρεσιών στους εργαζόμενους για την υποστήριξη των καθημερινών τους υποχρεώσεων (καθαριστήριο, επιδιόρθωση ρούχων και υποδημάτων κλπ) αλλά και για τη βελτίωση της προσωπικής τους ζωής (παρουσία διαιτολόγου στο γραφείο, πρόγραμμα pilates, κάλυψη συνδρομής γυμναστηρίου, ετήσιο check up, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κλπ).

Η βράβευση της MSD Ελλάδας ως Best Workplace για 2η συνεχόμενη χρονιά, αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας έναντι της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων της και δίνει νέα ώθηση για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση αυτή για τα επόμενα χρόνια. Η προσήλωση της εταιρείας στο όραμα της  για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα συνεχίζεται με την εισαγωγή νέων φαρμάκων για τις ανάγκες των ελλήνων ασθενών στους τομείς της καρδιολογίας, της ανοσο-ογκολογίας, της αντιμετώπισης του διαβήτη, της Ηπατίτιδας C και των σοβαρών  λοιμώξεων στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ