Αντίστροφη μέτρηση για το Let’s do it Greece 2016

Την Κυριακή 17 Απριλίου ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Lets do it Greece.

Με σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», εκατοντάδες φορείς μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας και πραγματοποιούν οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Ανάμεσά τους βρίσκονται εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, το Σώμα Ελλήνων Προκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες και εκατοντάδες σχολεία και φορείς από κάθε γωνιά της χώρας, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Σημαντικοί αρωγοί της μεγάλης προσπάθειας, ως Εθνικοί Υποστηρικτές, είναι η Asset Ogilvy Public Relations, η COSMOTE, o TITAN, η SANITAS, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Antipollution και η Ολυμπία Οδός, που στηρίζουν εμπράκτως την προσπάθεια του Let’s do it Greece, παρέχοντας σημαντικό εξοπλισμό των εθελοντών και ενισχύοντας τη διάδοση του μηνύματος.

Παράλληλα, με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Lets do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις 11 έως τις 15 Απριλίου και κορυφώνεται την ημέρα της πανελλήνιας δράσης. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στα σχολεία και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 17 Απριλίου, ημέρα χαράς, έμπνευσης, δημιουργίας και γιορτής, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece! στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ