H&M: Δημοσιεύει την έκθεση αειφορίας για το 2015

Η Έκθεση Αειφορίας Conscious Actions της H&M για το 2015 δημοσιεύθηκε και παρουσιάζει μία σταθερή αύξηση της χρήσης υλικών από αειφόρες πηγές και σημαντική πρόοδο ως προς τη χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι η υπογραφή της Παγκόσμιας Συμφωνίας Πλαίσιο (Global   Framework Agreement) με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις IndustriALL Global Union και IF Metall.

“Όραμά μας είναι να γίνουμε 100% κυκλική εταιρεία. Σε συνεχή διάλογο με τους ειδικούς και τους κοινωνικούς εταίρους, θα θέσουμε χρονικά προσδιορισμένα ορόσημα, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό το όραμα. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας, δηλαδή να πρωτοστατήσουμε στη μετάβαση προς μία κυκλική και αειφόρο βιομηχανία μόδας”, λέει η Anna Gedda, Υπεύθυνη Αειφορίας της H&M.

Η 14η Έκθεση Αειφορίας περιγράφει τους στόχους και τα επιτεύγματα, αλλά προδιαγράφει επίσης τις μελλοντικές προκλήσεις ως προς τον κύκλο ζωής των προϊόντων.

Βήματα προς 100% ανακυκλώσιμα υλικά ή άλλα υλικά από αειφόρες πηγές

Η νέες τεχνολογίες και η καινοτομία είναι απολύτως αναγκαίες για να επιτευχθεί ο στόχος της χρήσης μόνο ανακυκλωμένων υλικών ή άλλων υλικών από αειφόρες πηγές. Κατά συνέπεια, η H&M θα συνεργαστεί ακόμη πιο στενά με ειδικούς και άλλους κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση αυτής της εξέλιξης. Κάθε χρόνο, η H&M αυξάνει το ποσοστό χρήσης υλικών από αειφόρες πηγές – σήμερα αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής χρήσης υλικών. Καθώς το βαμβάκι είναι ένα δημοφιλές υλικό στην κλωστοϋφαντουργία, η H&M εντείνει επίσης σταδιακά τη χρήση βαμβακιού από αειφόρες πηγές.  Το οργανικό βαμβάκι, το ανακυκλωμένο και το Καλύτερο Βαμβάκι (πιστοποιημένο από το BCI) συνολικά αποτέλεσαν το ένα τρίτο του βαμβακιού που χρησιμοποίησε η H&M το 2015, φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά στον στόχο της να χρησιμοποιεί βαμβάκι αποκλειστικά από αειφόρες πηγές μέχρι το 2020. Το ανακυκλωμένο βαμβάκι προέρχεται από είδη ρουχισμού που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το H&M Garment Collecting, ενώ για την παραγωγή ανακυκλωμένου πολυεστέρα χρησιμοποιήθηκε το ισοδύναμο των 90 και πλέον εκατομμυρίων φιαλών PET.

78% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια

Το ποσοστό ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρισμού της H&M αυξήθηκε στο 78% το 2015, από 27% το 2014. Ταυτόχρονα, οι συνολικές εκπομπές μειώθηκαν κατά 56% σε σύγκριση με το 2014.  Ο βασικός λόγος αυτού του επιτεύγματος ήταν η αυξημένη χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Παγκόσμια συμφωνία-πλαίσιο με την IndustriALL

H&M θεωρεί θετική εξέλιξη τη συνεχή προσπάθεια για μισθούς αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για Μισθούς Αξιοπρεπούς Διαβίωσης, η H&M υπέγραψε μία Παγκόσμια Συμφωνία-Πλαίσιο με την παγκόσμια συνδικαλιστική οργάνωση IndustriALL Global Union και το σουηδικό σωματείο IF Metall. Στόχος είναι ο λειτουργικός και αποτελεσματικός διάλογος μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων στα εργοστάσια των προμηθευτών της H&M. Είναι στην κατεύθυνση των υφιστάμενων προσπαθειών της H&M για την προαγωγή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ειρηνικής επίλυσης διαφορών, που συντελούν καθοριστικά στην προώθηση των μισθών αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ