ΕΛΠΕ: Χορηγός της μελέτης για την αποκατάσταση του Τελεστηρίου Ελευσίνας

Με την υποστήριξη του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ξεκινά, άμεσα, η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Το Τελεστήριο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πομπικής Οδού του Ιερού της Δήμητρας και της Κόρης, ενώ τα σημερινά ερείπια ανήκουν στις τέσσερις τελευταίες οικοδομικές φάσεις. Το τετράγωνο σχήμα του οφείλεται στο σχέδιο που εκπόνησε ο Ικτίνος, το οποίο ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. Σε κάθε μια από τις πλευρές του Τελεστηρίου υπήρχαν οχτώ σειρές βαθμίδων, από τις οποίες οι μυούμενοι παρακολουθούσαν τα μυστήρια.

Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ανέλαβε χορηγός για την εκπόνηση της Αρχαιολογικής Μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου, ενώ η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, ανάμεσα στον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στον μελετητή, αρχιτέκτων – μηχανικό.

Η πρωτοβουλία αυτή του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια εντάσσεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με επίκεντρο της πόλη της Ελευσίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ