Οπτικοακουστική παράσταση για τους πρόσφυγες για την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 25 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ., οι θεατές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στους πρόσφυγες, μέσα από την τη συγκλονιστική δύναμη των φωτογραφιών του βραβευμένου φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη και τη γεμάτη ευαισθησία ερμηνεία του διακεκριμένου πιανίστα Νίκου Λαάρη. Παράλληλα με την εκτέλεση του μουσικού έργου, ο Γιάννης Μπεχράκης θα καταθέσει προσωπικές εμπειρίες αλλά και μαρτυρίες προσφύγων, όπως τις έχουν καταγράψει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τη στήριξη των δράσεών τους σε σχέση με το προσφυγικό. Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν στην προσφυγική κρίση. Τέλος, μέσα σε 4 μήνες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστήριξαν με επιχειρήσεις θαλάσσιας διάσωσης περισσότερους από 18.000 ανθρώπους προκειμένου να μην θρηνήσουμε ακόμα περισσότερους νεκρούς στις ακτές του Αιγαίου.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γιάννη Μπεχράκη, με τον οποίο συμπορευόμαστε άλλωστε χρόνια στην πρώτη γραμμή, για την πρωτοβουλία του να υποστηρίξει και με την εκδήλωση αυτή τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ευγενική φιλοξενία. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι όταν η Τέχνη γίνεται αφορμή για σκέψη πάνω στο προσφυγικό δράμα. Εμείς το βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες μέσα από τις εκτεταμένες δράσεις μας» αναφέρει η Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η έμπρακτη υποστήριξη του κόσμου είναι για εμάς πολύτιμη, καθώς οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές για το προσφυγικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ