Τσιρώνης: Παρέμβαση για τυος ρύπους σε ναυτιλία και αεροπορία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, συμμετέχει από την Πέμπτη στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της ΕΕ, στο Άμστερνταμ.

Κατά την δεύτερη ημέρα του συμβουλίου, σχετικά με το θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αεροπορία και την ναυτιλία, ο Γιάννης Τσιρώνης έκανε παρέμβαση στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα μέτρα για τις αεροπορικές και ναυτιλιακές μεταφορές πρέπει να είναι επείγοντα και φιλόδοξα. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα αυτών των μεταφορών, πρέπει να εφαρμοστούν σε όλο τον πλανήτη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, -αν έχουν μερική εφαρμογή- δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Με αυτήν την έννοια, η ΕΕ και τα κράτη-μέλη, οφείλουν να προσανατολίσουν τις ενέργειές τους ώστε οι κανόνες να καθοριστούν και υιοθετηθούν από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, ακριβώς για να εξασφαλιστεί η παγκοσμιότητα του χαρακτήρα τους».

Η παρέμβαση του Αν. Υπουργού είχε ως σημείο αναφοράς συγκεκριμένες ερωτήσεις που υποβάλει η Προεδρία και αφορούσαν στο πώς μπορούν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Κλίματος, να εργαστούν από κοινού  για την περαιτέρω μείωση των παγκόσμιων εκπομπών στον τομέα των αερομεταφορών και της ναυτιλίας, με παράλληλη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και επιπλέον πως μπορεί η ΕΕ να συμβάλει στις συνεχιζόμενες συζητήσεις στο πλαίσιο του ICAO (Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας) και του ΔΝΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) με εποικοδομητικό τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες που λαμβάνονται για την επίτευξη των στόχων καθορίζονται από την συμφωνία του Παρισιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ