Ericsson: Έκθεση βιωσιμότητας και εταιρικής ευθύνης

Η Ericsson δημοσίευσε την 23η ετήσια Έκθεση βιωσιμότητας και εταιρικής ευθύνης, η οποία αναλύει την απόδοση της εταιρείας το 2015 στους ακόλουθους τομείς: υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα· ενέργεια, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή· επικοινωνία για όλους.

Η έκθεση περιγράφει επίσης πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση και των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ή δυνητικά ακόμα και να επιταχύνουν την επίτευξή τους.

Ο Hans Vestberg, President & CEO της Ericsson, αναφέρει: «Οι ΣΒΑ ορίζουν μια ξεκάθαρη πορεία προς έναν περισσότερο βιώσιμο κόσμο και οι ΤΠΕ αποτελούν έναν ισχυρό μοχλό προς αυτή την κατεύθυνση. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την κεκτημένη ταχύτητα που αποκτήσαμε το 2015, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η δικτυωμένη κοινωνία.»

Υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα

Η διενέργεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με ακεραιότητα και διαφάνεια βρίσκεται στο επίκεντρο της δέσμευσης της Ericsson για βιωσιμότητα και εταιρική ευθύνη.

Η έκθεση δείχνει ότι το 99% των ενεργών εργαζομένων της Ericsson αποδέχονται τον Κώδικα επιχειρηματικής δεοντολογίας της εταιρείας. Το 2015, η Γραμμή συμμόρφωσης της Ericsson – διαδικασία η οποία επιτρέπει την ασφαλή αναφορά περιπτώσεων όπου υπάρχουν υποψίες παραβάσεων – ενισχύθηκε, υποστηρίζοντας πλέον τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου ενάντια στη διαφθορά.

Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκθεση της Ericsson για δεύτερη συνεχή χρονιά ακολούθησε το πλαίσιο των Κατευθυντηρίων γραμμών του ΟΗΕ προς επιχειρήσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα· εξακολουθεί να είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου ΤΠΕ που εφαρμόζει αυτή την πρακτική.

Ενέργεια, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με έρευνες της Ericsson, οι λύσεις ΤΠΕ μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και κατά 15% μέχρι το 2030, που αντιστοιχεί σε ποσότητα μεγαλύτερη από το τρέχον ενεργειακό αποτύπωμα της ΕΕ και των ΗΠΑ αθροιστικά.

Το 2015 η Ericsson πέτυχε το στόχο της να συμψηφίσει διπλάσια ποσότητα CO2 από το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα, μέσω λύσεων όπως τα έξυπνα δίκτυα (smart grids) και η ευφυής μεταφορά.

Για τους πελάτες έχουν σχεδιαστεί πλατφόρμες υλικού όπως το Ericsson Radio System αλλά και νέες λύσεις λογισμικού και κάλυψης αγροτικών περιοχών, έτσι ώστε να μπορέσουν οι πελάτες να βελτιστοποιήσουν την ενεργειακή τους απόδοση.

Το 2015 η Ericsson υπερέβη το στόχο της να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά εργαζόμενο κατά 30% – δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση 42% σε σχέση με τις τιμές του 2011.

Επικοινωνία για όλους

Έως το τέλος του 2015 υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια άτομα είχαν επηρεαστεί θετικά από τις ενέργειες της Ericsson στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Technology for Good» (Τεχνολογία για καλό σκοπό).

Η παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία Connect To Learn, η οποία δημιουργήθηκε από το Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia, τον οργανισμό Millennium Promise και την Ericsson, έχει επεκταθεί σε 22 χώρες, ωφελώντας πάνω από 76.000 εκπαιδευόμενους. Το 2015 η πρωτοβουλία Connect To Learn υλοποιήθηκε στη Μιανμάρ, την Ινδία, την Τυνησία και τη Σρι Λάνκα.

Οι οικονομικές υπηρεσίες μέσω κινητού μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική συμπερίληψη. Το 2015 η Ericsson υποστήριξε τον Δημόσιο Σύνδεσμο Τραπεζών του Περού ASBANC, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας για την παροχή οικονομικών υπηρεσιών νέας γενιάς μέσω κινητού σε 2,1 εκατομμύρια κατοίκους του Περού – ή περίπου 7% του πληθυσμού – μέσα σε πέντε χρόνια.

Το εθελοντικό πρόγραμμα Ericsson Response γιόρτασε τα 15 του χρόνια μέσα στη χρονιά που πέρασε. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα Ericsson Response έχει υποστηρίξει 40 προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας σε 30 χώρες και το 2015 υλοποιήθηκε σε τοποθεσίες όπως Ιράκ, Νεπάλ, Σιέρα Λεόνε, Νότιο Σουδάν και Βανουάτου.

Η Elaine Weidman-Grunewald, Vice President, Sustainability & Corporate Responsibility της Ericsson, αναφέρει: «Ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα και την εταιρική ευθύνη στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα, δημιουργούμε μια ισχυρή βάση που εξασφαλίζει πρόοδο και θετική επίδραση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα πλαίσια συνεργασιών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να υποστηρίζουμε την Τεχνολογία για καλό σκοπό, προωθώντας αλλαγές για το καλύτερο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ