CSR Hellas: Ενημερωτικό εργαστήριο για την έμφυλη βία

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου, σε συνεργασία με το Social Accountability

Στις 4 Απριλίου 2016, το CSR Hellas οργάνωσε (από κοινού με το δεύτερο Έλληνα εταίρο του έργου, Social Accountability) ενημερωτικό εργαστήριο, όπου συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της εθνικής έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο του έργου καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας και του ρόλου των επιχειρήσεων.

Από εκεί και πέρα, στις 16 Ιουνίου 2016, επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν για ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), όπου θα συζητήσουν για το ρόλο τους στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Θα μοιραστούν εμπειρίες ενώ θα είναι οι πρώτες στις οποίες θα παρουσιαστεί, ως αποτέλεσμα του έργου CARVE, ο «Οδηγός Καλών Πρακτικών: οι επιχειρήσεις στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών», ένα πρακτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εμπλακούν στην πρόληψη και τη μάχη κατά της έμφυλης βίας.

Το συνέδριο πρόκειται να συγκεντρώσει προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη μαζί με εκπροσώπους επιχειρήσεων, ΜΚΟ, συνδικάτων και θεσμικών οργάνων της ΕΕ, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη συζήτηση. Μεταξύ αυτών: η βελγική ΜΚΟ Garance, το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών (European Women’s Lobby), καθώς και η εταιρεία Kering. Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ