ΕΣΠΑ: Δράσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ

Προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ για δράσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομίας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη.

Πρόκειται για την ενεργοποίηση σημαντικών δράσεων του νέου ΕΣΠΑ, οι οποίες αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ δύο ακόμη δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ είναι έτοιμο να ανακοινώσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η μια δράση, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, αφορά την ενίσχυση υφιστάμενων μεσαίων επιχειρήσεων. Δηλαδή επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή, την ενέργεια και την τεχνολογία. Το πρόγραμμα προβλέπει κάλυψη του επενδυτικού κόστους και μισθολογικά των εργαζόμενων. Η ενίσχυση θα κυμαίνεται από 35% έως 70% του συνολικού ύψους της επένδυσης. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την περιφέρεια στην οποία έχει την έδρα της η επιχείρηση αλλά και το είδος, με τις πιο καινοτομικές επιχειρήσεις να πριμοδοτούνται, θα αφορά δε σε επενδύσεις ύψους έως 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα είναι 40 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα αφορά τα Clusters και τις Θερμοκοιτίδες ύψους 22,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ