CSR Hellas: Συνάντηση εργασίας για τις επιχειρήσεις-μέλη

To CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ως συντονιστής φορέας του Global Compact Network Hellas, διοργάνωσε μια ξεχωριστή συνάντηση εργασίας για τις επιχειρήσεις-μέλη του με θέμα: «Επίδραση της συλλογικής δράσης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ : Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016 – 2030»

Στη συνάντηση η κ. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του CSR Hellas, αφού παρουσίασε  τις εξελίξεις ως προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals-SDGs) τόνισε  τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις για την επίτευξη τους μέσω της ανάπτυξης συμπράξεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη τους. Παράλληλα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει  το CSR Hellas σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση των συνεργασιών του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στη συνάντηση εργασίας ήταν η κ. Cecilie Hultmann, Sustainability Risk Manager της νορβηγικής εταιρίας DNV GL Group, η οποία παρουσίασε και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τα συμπεράσματα της μελέτης αποτίμησης του Global Compact με τίτλο “IMPACT – Transforming Business, Changing the World” που εκπόνησε η εταιρία της, μετά από σχετική  πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημερινή παγκόσμια κατάσταση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των μελλοντικών τάσεων της παγκόσμιας αγοράς. Η συγκεκριμένη μελέτη, που καταγράφει με οικονομικά και μη οικονομικά δεδομένα την αξία που έχει δημιουργηθεί από την προώθηση της συλλογικής δράσης των τελευταίων 15 ετών με την ύπαρξη του UN Global Compact, αποτελεί ουσιαστικά έναν οδηγό μέτρησης αποτελεσμάτων αλλά και διαμόρφωσης της στρατηγικής των επιχειρήσεων για το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ