OTE: Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το ρόλο του HR

Για τις αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στο περιβάλλον εργασίας και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στη νέα εποχή είχε την ευκαιρία να μιλήσει η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου, στο συνέδριο “Intelligent Leaders’ Summit” του Economist.

Συμμετέχοντας στο πάνελ “Empowering the workforce on the road to digitization”, η κα Παπαδοπούλου έκανε μια σύντομη αναφορά στις επαναστατικές τεχνολογίες (disruptive technologies), που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις. «Μιλάμε για εταιρείες με ευέλικτες και λιτές δομές. Μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει από την Αθήνα, ένας από τη Θεσσαλονίκη, άλλος από το εξωτερικό, άλλος να είναι εξωτερικός συνεργάτης και όλοι μαζί να αντλούν και να αναλύουν δεδομένα από τα Social Media για τις ανάγκες των πελατών και να απευθύνονται σε αυτούς για ιδέες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, έξυπνες συσκευές, wearables και άλλες ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο συνεργατικό περιβάλλον εργασίας αποτελούμενο από ανθρώπους και ψηφιακά εργαλεία.

Η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ στάθηκε και στην ταχύτητα με την οποία λαμβάνουν χώρα οι αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες. Αυτό επιβάλλει σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις να προσαρμόζονται συνεχώς, δίνοντας παράλληλα ίδια έμφαση στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση της κύριας δραστηριότητάς τους. Για να γίνει αυτό, όπως σημείωσε, είναι απαραίτητη η ενθάρρυνση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού: «οι επιχειρήσεις χρειάζεται να απλοποιήσουν τις δομές τους και καλλιεργήσουν μια εταιρική κουλτούρα που θα ευνοεί τη δια βίου μάθηση και την καινοτομία, τη συνεχή επικοινωνία, την αυτονομία και την ανάληψη πρωτοβουλιών.»

Κατά τη διάρκεια του Intelligent Leaders’ Summit, διακεκριμένοι ομιλητές από διάφορους κλάδους, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις της ψηφιακής εποχής και ανέλυσαν τους πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής αγοράς. Το παρών έδωσε και ο Joschka Fischer, πρώην Αντικαγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, ο οποίος με την ομιλία του ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση στον Ευρωπαϊκό χώρο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ