BUSINESS TALENTS: Νικήτρια η Ομάδα ‘GAST’ από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ολοκληρώθηκε στις  3 Ιουνίου, ο Διαγωνισμός Business Talents 2015-16, στον οποίο συμμετείχαν φέτος 2.792 φοιτητές και απόφοιτοι,  από όλα τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι 75 ομάδες – φιναλίστ, από 20 Πανεπιστήμια & ΤΕΙ, (279 μέλη) έζησαν την ανεπανάληπτη εμπειρία του Τελικού του καινοτόμου Διαγωνισμού με Προσομοιωτή.

Η τελική αναμέτρηση, διεξήχθη στο DereeΑμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος όπου οι  ομάδες αναμετρήθηκαν για τις 5 + 15 πρώτες θέσεις από πλευράς ‘εταιρικής’ κερδοφορίας, κερδίζοντας χρηματικά Βραβεία, Δίπλωμα συμμετοχής και δώρα!

Τις πέντε κορυφαίες θέσεις, κατέκτησαν οι ομάδες:

1η : GAST  Πανεπιστήμιο Πειραιώς

2η : ALTEREDCORP – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
3η : EUROTRIP – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
4η : SKB – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
5η : WHITESNAKE – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επίσης, 15 ομάδες αναδείχθηκαν στην πρώτη θέση των αντίστοιχων ‘Προσομοιώσεων’ (Ομίλων) του Τελικού. (βλ. πιο κάτω αναλυτική κατάταξη)

Στον  Τελικό του BUSINESS TALENTS 2015-16  συμμετείχαν με πολυάριθμες ‘Ομάδες – Εταιρίες’ τα εξής 20 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (19 ομάδες), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (16 ομάδες), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (7 ομάδες), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (6 ομάδες), το Πανεπιστήμιο Πατρών (4ομάδες), το Πολυτεχνείο Κρήτης (2 ομάδες).

Με μία ομάδα συμμετείχαν:  το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα ΑΤΕΙ Αθήνας, Καβάλας, Λάρισας, Πειραιά, Χαλκίδας, το Alba Graduate School και το Metropolitan College.

Στο Διαγωνισμό ξεκίνησαν αρχικά 814 ομάδες, από 76 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν με τις ομάδες τους επί 3 μήνες, online στο Διαδίκτυο, τη δική τους εικονική επιχείρηση, χρησιμοποιώντας εντελώς δωρεάν έναν πανίσχυρο Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (Business Simulator), ώστε να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη και να καλλιεργήσουν την Επιχειρηματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς σε ανταγωνισμό.

H Διοργάνωση BUSINESS TALENTS & Career Days 2015-16, περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων. Όλοι οι 2.792 συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων ή συμμετοχής τους στον Τελικό,  είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εταιρίες, (το Σάββατο, 4 Ιουνίου), κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ‘Ημέρα Καριέρας’, δίνοντας Συνεντεύξεις, υποβάλλοντας αιτήσεις για Πρακτική Άσκηση και Θέσεις Εργασίας και συμμετέχοντας σε παρουσιάσεις και Career workshops.

Στο πλαίσιο του Τελικού Business Talents, παρουσιάστηκαν επίσης τα πολύ ενδιαφέροντα  ευρήματα της έρευνας ‘Gen Y που υλοποίησε φέτος για 3η χρονιά το kariera.gr  σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καινοτόμο πρόγραμμα BUSINESS TALENTS & CAREER DAYS 2015-16 υλοποιείται χάρη στη Μεγάλη Χορηγία της BIC ΒΙΟΛΕΞ  η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για την παροχή απλών, καινοτόμων  και αξιόπιστων προϊόντων για όλους, υποστηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες ενέργειες που κάνουν προσιτή τη γνώση και ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.

Οι Career Days υλοποιούνται σε Συνεργασία με το kariera.gr, το μεγαλύτερο website στην Ελλάδα για αναζήτηση εργασίας, το οποίο στηρίζει το θεσμό BUSINESS TALENTS και στέκεται ως καινοτόμος αρωγός σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της εργασιακής απασχόλησης.

Ο Τελικός BUSINESS TALENTS και οι Ημέρες Καριέρας, πραγματοποιήθηκαν στις 3 & 4 Ιουνίου στο DereeΑμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το οποίο παραχώρησε ευγενικά τους χώρους του.

Ο Προσομοιωτής έχει αναπτυχθεί από την εταιρία PRAXIS MMT, διεθνή εταιρία και με ηγετική θέση εδώ και 20 χρόνια, στην ανάπτυξη Επιχειρηματικών Προσομοιωτών (business simulators), λογισμικού και συστημάτων αναπαράστασης της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ