Nissan: Συνεργασία με Eaton για την αποθήκευση ενέργειας

Η  Nissan και ο ενεργειακός κολοσσός Eaton, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρέχουν μια καινοτόμο λύση στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, στην εταιρεία Webaxys, που ειδικεύεται στις υπηρεσίες cloud και  IT hosting. To όλο εγχείρημα λαμβάνει χώρα στο νέο, “οικολογικής συνείδησης” data  centre της Webaxys, που βρίσκεται στο Οικολογικό Πάρκο Saint-Romain de Colbosc, στη Νορμανδία.

Η λύση αποθήκευσης της ενέργειας,  προσφέρει μια “δεύτερη ζωή” για  τις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan και σε συνδυασμό με τις ηγετικές δυνατότητες της Eaton στην αδιάλειπτη παροχή  ρεύματος, παρέχει τον απαιτούμενο ενεργειακό έλεγχο στη διαχείριση των data centres. Η καινοτόμος αυτή λύση, εκτός του ότι συνεργάζεται  με τις τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  επιτρέπει στις εταιρείες να αντλήσουν αλλά και να παρέχουν ενέργεια στο δίκτυο, διασφαλίζοντας  αφενός την σταθερότητα και αφετέρου  την οικονομικά αποδοτική διαχείριση των ενεργειακών τους συστημάτων.

Τα data centres καταναλώνουν  το 1,5% με 2% της διαθέσιμης παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται ραγδαία κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι ενεργειακές απαιτήσεις τους, όπου σημειωτέον δεν μπορούν να ανεχθούν την παραμικρή διακοπή ρεύματος, καθιστούν στην περίπτωσή τους την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα δύσκολη. Το συγκεκριμένο νέο σύστημα ελέγχου και αποθήκευσης ενέργειας  των Nissan  και Eaton, θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις  όπως η Webaxys να μπορούν να αποθηκεύσουν  την παραγόμενη ενέργεια, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη ζήτηση. Αυτό ξεπερνά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  που είναι πιο επιρρεπής σε διακοπές ρεύματος, διασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη παροχή  ισχύος.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της COP21 στο Παρίσι πέρυσι, η Eaton και η Nissan ανακοίνωσαν μια συνεργασία που στόχευε να φέρει στην αγορά λύσεις αποθήκευσης της ενέργειας. Η φιλοδοξία τους ήταν να συνδυάσουν ένα ισχυρό λογισμικό, με την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση της σε ένα σύστημα. Με τον τρόπο αυτό, η Nissan ως παγκόσμια ηγέτιδα στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, θα δώσει μια “δεύτερη ζωή” στις μπαταρίες των οχημάτων αυτών , όπου και θα επαναχρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου συστήματος. Αυτή η οικολογικά υπεύθυνη προσέγγιση, μεγιστοποιεί τη χρήση αυτών των μπαταριών πριν από το τέλος της  ζωής τους, ελαχιστοποιώντας την  χρήση των φυσικών πόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ