Always: Έρευνα για τα κορίτσια που εγκαταλείπουν τον αθλητισμό

Πόσες φορές έχουμε ακούσει σχόλια όπως «τα κορίτσια δεν πρέπει να κάνουν αυτό το άθλημα» ή έχουμε παρακολουθήσει τις ομάδες των κοριτσιών που παίζουν σε μισογεμάτα γήπεδα; Τι αντίκτυπο έχει αυτό στα κορίτσια και την επιθυμία τους να αθλούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας; Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που η Always, η οποία ηγείται στον κλάδο της γυναικείας υγιεινής παγκοσμίως κι ως προϊόν έχει δεσμευτεί να υπερασπίζεται την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, θέτει για τον αθλητισμό – μια δραστηριότητα που αναγνωρίζεται για τις βαθιές και μακροπρόθεσμες επιδράσεις της, βοηθώντας τα κορίτσια να χτίσουν και να διατηρήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Καθώς ο κόσμος προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η Always θέλει να παροτρύνει, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τα κορίτσια παντού ώστε να Συνεχίσουν να Παίζουν #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ.

Τα δεδομένα από την πιο πρόσφατη Έρευνα της Always για την Αυτοπεποίθηση & την Εφηβεία*, δείχνει ότι, μέχρι το τέλος της εφηβείας, τα μισά από τα κορίτσια που συμμετείχαν στην έρευνα (51%) θα έχουν εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Για να βοηθήσει να πέσει φως σε αυτό το θέμα, η Always συνεργάστηκε με την υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ Nanette Burstein για να αναδείξει πώς νιώθουν τα κορίτσια για την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Το νέο βίντεο #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ ρώτησε κορίτσια για τις αθλητικές εμπειρίες τους, τις προκλήσεις και τα οφέλη, τι τους βοήθησε να παραμείνουν στο παιχνίδι ή τι τους οδήγησε να σταματήσουν. Ακούστε τις ιστορίες τους και παρακινηθείτε από την παθιασμένη τους έκκληση για συσπείρωση όλων των κοριτσιών, ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται παρακολουθώντας το βίντεο της Always.

«Ως κάποια που μεγάλωσε κάνοντας αθλήματα αλλά και ως η μητέρα μιας επτάχρονης κόρης, ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συμμετοχή σε αθλήματα, ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τους τη ζωή. Ελπίζω ότι αυτό το βίντεο θα πυροδοτήσει μια συζήτηση και θα εμπνεύσει τα κορίτσια να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό», σημείωσε η Burstein. «Μου αρέσει και υποστηρίζω δυναμικά την εκστρατεία #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, ενώ είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την Always προ των πυλών των Ολυμπιακών Αγώνων για να ρίξουμε φως σε αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η διαρκής συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, σε οποιοδήποτε επίπεδο, και παρέχει πολύτιμες δεξιότητες που τους βοηθούν να τη διατηρήσουν ώστε να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν στη μετέπειτα ζωή τους. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη του 2015 βασισμένη σε στοιχεία των καταναλωτών των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 24 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν αυτοπεποίθηση αν αθλούνται τακτικά, σε σύγκριση με εκείνες που δεν αθλούνται καθόλου [i]. Επιπλέον, η πρόσφατη έρευνα της Always διαπίστωσε ότι τα κορίτσια ανέφεραν ότι τρία από τα σημαντικότερα οφέλη από τη συνέχιση αθλητικών δραστηριοτήτων είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, η ομαδικότητα και οι ηγετικές ικανότητες. Ωστόσο, παρά τα γνωστά οφέλη, τα κορίτσια εξακολουθούν να αναφέρουν ότι δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στον αθλητισμό. Επιπλέον, το 67 τοις εκατό των κοριτσιών αισθάνονται ότι η κοινωνία δεν τους ενθαρρύνει να αθλούνται.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια περίοδος που – σε όλο τον κόσμο- η αθλητική συμμετοχή των γυναικών εξυψώνεται στα μάτια του κοινού και για το λόγο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε μια καλύτερη στιγμή για να προωθηθεί ο κρίσιμος ρόλος που παίζει ο αθλητισμός στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης των κοριτσιών», δήλωσε η Michele Baeten, Associate Director της Always στην Procter & Gamble. «Εμείς θα επιστρατεύσουμε και θα συσπειρώσουμε τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, των Διεθνών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και άλλων οργανώσεων για να πυροδοτήσουμε μια αλλαγή και να εμπνεύσουμε έναν κόσμο στον οποίο κάθε κοπέλα θα αισθάνεται πραγματικά ότι μπορεί να αθλείται και θα Συνεχίσει να Παίζει #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ