ECOTROPHELIA: Νικήτρια η… καινοτομία!

Νικήτρια του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016 αναδείχτηκε η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία! Το 1ο βραβείο τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στις 16-17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL”.

Τα προϊόντα και των 16 ομάδων –αριθμό ρεκόρ- που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φέτος παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία τους ενώ, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Θ. Τζάκρη, Υφυπουργός Βιομηχανίας, Μ. Μπόλαρης, Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Παπαδούλης, Πρύτανης ΓΠΑ, Μ. Μπρατάκος, Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Σ. Σπυρόπουλος, Αν. Πρύτανης Παν. Αιγαίου και η Α. Σπηλιώτη, εκπρόσωπος ΓΓΕΤ.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το προϊόν “Veggi it”, ένα γευστικό, υψηλής θρεπτικής αξίας γεμιστό μπισκότο με λυοφιλιωμένα λαχανικά και β-γλυκάνη, το οποίο υπάρχει και σε «γλυκιά» έκδοση με φρούτα.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το προϊόν “GR-Eco salad snack”, ένα ημι-αφυδατωμένο υγιεινό σνακ με πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία και σταθερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το 3ο βραβείο απέσπασε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το “HALKIDELEAR”. Πρόκειται για γευστικές ελιές με μειωμένο αλάτι (>60%) για όλες τις ομάδες πληθυσμού σε έξυπνη συσκευασία σνακ.

Επιπλέον, τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το “CRUKIES”, τα ακατέργαστα μπισκότα βρώμης, τα οποία αποτελούν πηγή φυτικών ινών και β-γλυκάνης.

Τέλος, το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το προϊόν “Aegean Puffs”, ένα καινοτόμο  snack, υψηλής διατροφικής αξίας, φτιαγμένο 100% από τοπικές πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συνεχάρη όλες τις ομάδες για τις ιδέες και την εντυπωσιακή δουλειά τους και δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον καταφέρνουμε να αποδείξουμε ότι η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα γενιά, η οποία για ακόμα μια φορά μας κάνει υπερήφανους με τη δυναμική και τη δημιουργικότητά της». Και συνέχισε τονίζοντας: «Όραμα του ΣΕΒΤ είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευκαιριών, εκπαίδευσης και καινοτομίας με ανταγωνιστική και ανοιχτή οικονομία. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και η χώρα θα κρατήσει τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της».

Την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.,ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ  ΑΕ, ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E., COCA-COLA TΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.B.E.E, Ε. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., CHIPITA A.E.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ