ΑΧΑ: Στηρίζει έφηβους Ιταλούς που αλλάζουν τα δεδομένα της ανακύκλωσης

Ο Antonio, o Daniele, o Marco, o Vincenzo και ο Vittorio είναι πέντε φιλόδοξοι μαθητές από το Λύκειο Salvo D’Acquisto της Bagheria, μιας πόλης 55.000 κατοίκων στη Σικελία. Παρόλο που η πόλη τους περιτριγυρίζεται από φυσική ομορφιά, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με απορρίμματα, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Μεσογείου.

Η έντονη επίδραση που έχουν τα απορρίμματα στην περιοχή τους και το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ηλικίας τους δεν κάνουν πολλά για να προστατεύσουν το περιβάλλον, έκαναν τους μαθητές να βρουν έναν τρόπο ώστε να κινητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους να αντιμετωπίζουν διαφορετικά την ανακύκλωση. Για τον σκοπό αυτό, η ΑΧΑ στηρίζει τους πέντε έφηβους στη δημιουργία ενός μηχανήματος που στοχεύει να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά στην αξιοποίηση απορριμμάτων για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο που θα έχει αξία (κυκλική οικονομία).

Δίνοντας το παράδειγμα μιας συναυλίας, ενός πάρκου ή κάποιου φεστιβάλ, οι μαθητές ανέφεραν πως υπάρχουν πολλά άδεια πλαστικά μπουκάλια και, αντί να χρειαστεί να πεταχτούν σε έναν κάδο, από όπου θα βρεθούν σε κάποια χωματερή ή στους ωκεανούς, τώρα υπάρχει η δυνατότητα να τα τοποθετηθούν σε ένα αυτόματο μηχάνημα πωλήσεων, το οποίο θα τα μετατρέψει σε καθαρό πλαστικό και στη συνέχεια μέσω 3D-printing σε θήκη για κινητό τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος που έβαλε τα απορρίμματα εκεί.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, χάρις στους πέντε μαθητές από τη Σικελία και το μηχάνημα «MyProGeneration», με το συνθετικό «Pro» να έχει τοποθετηθεί για να τονιστεί η έννοια της πρόληψης. Οι μαθητές πιστεύουν ότι με την κατασκευή τους αυτή θα κινητοποιήσουν τους συνομήλικούς τους να δουν την ανακύκλωση αλλιώς και να φανταστούν πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να αξιοποιούν τα απορρίμματα.

Η εργασία τους ενθουσίασε τους ανθρώπους της ΑΧΑ οι οποίοι τους προσκάλεσαν στα κεντρικά του Ομίλου στο Παρίσι για μία εβδομάδα, όπου συναντήθηκαν με στελέχη του AXA Strategic Ventures και του Ταμείου Ερευνών ΑΧΑ, δύο από τις σημαντικότερες θετικές δομές που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος, οι οποίες στοχεύουν να βελτιώσουν την κοινωνία και το περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την καινοτομία.

Η ομάδα «MyProGeneration» ανοίγει μια σημαντική σελίδα στον τομέα της βιωσιμότητας. Η κυκλική οικονομία κερδίζει έδαφος και η σημαντικότητα της προστασίας τους περιβάλλοντος βρίσκεται σε σημείο καμπής, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις εταιρείες. Υποστηρίζοντας καινοτόμες λύσεις, όπως όπως η «MyProGeneration», στρατηγική της ΑΧΑ είναι να τοποθετήσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της. Αυτό ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Εταιρείας και αποκρυσταλλώνει την ιδέα ότι αποτελεί έναν παγκόσμιο «πολίτη» που στοχεύει να προστατεύει τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ