ΙΝΤERAMERICAN: Υποστηρίζει την ελληνική παιδεία σε Κωνσταντινούπολη και Β. Ήπειρο

Το ενδιαφέρον της για την ελληνική εκπαίδευση των παιδιών της ομογένειας εκφράζει η INTERAMERICAN με τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει, κατά τα τελευταία χρόνια, σε δύο κοιτίδες της μόρφωσής τους «με τα ελληνικά γράμματα», του Ζωγράφειου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη και του Σχολείου Μεσοποτάμου Αγίων Σαράντα στην Αλβανία.

Η εταιρεία ενίσχυσε και φέτος το Ζωγράφειο Λύκειο για το 5ο, κατά σειρά, διεθνές μαθητικό συνέδριο, που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο ήταν, θεματικά, αφιερωμένο στον «Ποιητή του Αιγαίου» Οδυσσέα Ελύτη και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου, διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου, «το συνέδριο έχει καθιερωθεί και αποτελεί θεσμό για τα γράμματα και τις τέχνες, σε επίπεδο εκπαιδευτηρίων, όχι μόνο των σχολείων της ομογένειας αλλά και της Ελλάδος». Το Ζωγράφειο Λύκειο με ιστορία 123 ετών -ιδρύθηκε το 1893- και έχοντας εκπαιδεύσει πολλές γενιές Ελλήνων της Πόλης, διατηρεί έως σήμερα ζωντανό το πνεύμα της ελληνικής παιδείας. Η INTERAMERICAN, με επίγνωση αυτής της ανεκτίμητης σε αξία εθνικής προσφοράς του Λυκείου, έχει συνδεθεί μαζί του χορηγικά και με φιλοξενία εκδηλώσεών της στον χώρο του. Ειδικότερα από πέρυσι, αρχής γενομένης με το συνέδριο για τον Γεώργιο Βιζυηνό, η εταιρεία αποτελεί χορηγό του ετήσιου μαθητικού συνεδρίου.

Παράλληλα, πολυετής είναι και η υποστήριξη που παρέχει η INTERAMERICAN στο 9τάξιο σχολείο Μεσοποτάμου, στους Αγίους Σαράντα. Η εταιρεία συνέδραμε και φέτος το σχολείο για την αντιμετώπιση βασικών εκπαιδευτικών και υλικών αναγκών του, με διαμεσολάβηση του Ροταριανού Ομίλου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ