Χαμόγελο του Παιδιού: Στήριξη και υπηρεσίες στο α’ τρίμηνο

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών  ανακοινώθηκε ο αριθμός των παιδιών που στήριξε ο οργανισμός, καθώς και οι υπηρεσίες που παρείχε στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες το α’ εξάμηνο του 2016.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 437 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 2.770 εθελοντές, αδιάκοπη δουλειά, σεβασμό στους θεσμούς και με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου κατάφερε και το α’ εξάμηνο του 2016 να προσφέρει σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα παρά την τεράστια δυσκολία εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση των δράσεών του. Ενώ με ίδιους πόρους και καμία επιπρόσθετη χρηματοδότηση παρείχε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.

Ο κ. Γιαννόπουλος περιστοιχιζόμενος από τους Συντονιστές των δράσεων του Οργανισμού, στην ομιλία του παρουσίασε τα βασικά στατιστικά στοιχεία των κοινωνικών δράσεων που υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι όλα είναι αποτέλεσμα της εξειδικευμένης, επιστημονικής ομάδας των επαγγελματικών που στελεχώνουν τον Οργανισμό καθώς και της πολύτιμης προσφοράς των εθελοντών που σταθερά, αλλά ειδικότερα στις έκτακτες δράσεις για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, ήταν καθοριστική.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πάντα με σεβασμό στους θεσμούς και με αδιαπραγμάτευτη τη διαφάνεια, τη συνέπεια και την ποιότητα για ένα ακόμα εξάμηνο καταφέραμε, με την υποστήριξη των πολιτών, να στηρίξουμε 52.200 παιδιά και τις οικογένειές τους, ανταποκρινόμενοι στο 100% των αιτημάτων που λάβαμε, ενώ παράλληλα βρεθήκαμε δίπλα και στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που –όπως κάθε παιδί- έχουν δικαίωμα στη ζωή και το μέλλον, παρέχοντάς τους όχι ευκαιριακά αλλά ουσιαστικά 28.326 υπηρεσίες σε κάθε επίπεδο (υλική ενίσχυση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, άμεση βοήθεια σε περίπτωση εξαφάνισης ή άλλου κινδύνου, διακομιδές, υποστήριξη στα νοσοκομεία κ.λ.π.).

Ωστόσο οι δυσκολίες είναι πολλές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί να βρει λύσεις. Βασικό θέμα είναι η απαλλαγή μας από την παράλογη φορολογία με την οποία επιβαρυνόμαστε (ΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.), η οποία ουσιαστικά στερεί πόρους από τις δράσεις άρα τα παιδιά που χρήζουν στήριξης. Για το συγκεκριμένο ευχόμαστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει και εντός του μήνα να έχουμε θετική ανταπόκριση. Παράλληλα, μας ταλανίζει το γνωστό θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με το Σπίτι του Οργανισμού στην Αρχαία Κόρινθο όπου 40 παιδιά και 30 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αναίτια και βίαια κυριολεκτικά στο «δρόμο». Παλεύουμε και έχοντας συμμάχους μας το σύνολο της κοινωνίας της Κορίνθου ευχόμαστε να επιλυθεί. Ενώ τέλος, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μεμονωμένες περιπτώσεις ιερωμένων –το μεμονωμένες το τονίζω- όπου έχουν εκδώσει εγκυκλίους βάσει των οποίων απαγορεύεται στους συγγενείς που χάνουν κάποιο προσφιλές τους πρόσωπο να επιλέγουν αντί στεφάνων να στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την τοποθέτηση κουμπαράδων του Οργανισμού.

Ως εθελοντής επικεφαλής των Διεθνών Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και με την ιδιότητα του τ. Πρέσβεως του Βελγίου στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε ο κ. Marc Van den Reeck.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το έργο και την ποιότητα του. Σήμερα βασική πρόκληση είναι να στηρίξουμε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, τα παιδιά θύματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύει η χώρα, αλλά και τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ισορροπία και μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει. Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι στόχος δεν είναι να εξασφαλίσουμε ευκαιριακά ένα γεύμα, αλλά να αναπτύξουμε ποιοτικές δράσεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», φορέας με συμβουλευτικό καθεστώς στον ΟΗΕ, αναγνωρισμένος διεθνώς για το έργο του δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία χρηματοδότηση από φορείς που ανήκουν στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, ούτε από το πρώτο πακέτο των 300.000.000€ της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) για το προσφυγικό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει λάβει 1€!.

Ευτυχώς όμως τα εχέγγυα που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν φέρει δίπλα μας ανθρώπους και φορείς από τον κόσμο, οι οποίοι εμπιστευόμενοι τον Οργανισμό, μας ενισχύουν.

Οι Καναδοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής και μη, έχουν ήδη κινητοποιηθεί και μέσα από μια καμπάνια ευαισθητοποίησης που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 6 μήνες για τη στήριξη στη διπλή πρόκληση της κοινωνικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, επίσημοι φορείς, σύλλογοι και πολίτες έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα, άλλα όχι αποκλειστικά, στη Γερμανία παρέχοντας μια σημαντική υποστήριξη, ώστε να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ