ΓΓΙΦ: Προσθήκη σε ν/σ για τις γυναίκες αξιωματικούς

Σε συνέχεια της παρέμβασης της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, προς  τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  για στήριξη της τροπολογίας που κατατέθηκε από βουλευτές και βουλεύτριες  στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», προστέθηκε μια σημαντική  φράση, η οποία εισαγάγει ισότιμα τις γυναίκες υπαξιωματικούς στην αντίστοιχη αναφορά των  ανδρών υπαξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα, στην παράγραφο 11 του άρθρου 47, μετά τη φράση «Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών» προστέθηκε η φράση «καθώς και η κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.δ445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν.705».

Χωρίς αμφιβολία, η εν λόγω τροπολογία δικαιώνει τον αγώνα της ΓΓΙΦ για ισότητα των φύλων σε κάθε πτυχή του βίου μας. Ταυτόχρονα, ικανοποιεί και το αίτημα για αναγνώριση της βαθμολογικής εξέλιξης των γυναικών, το οποίο πρόσφατα γυναίκες υπαξιωματικοί εξέφρασαν σε συνάντησή τους με την Γενική Γραμματέα Ισότητας.

Με την παρούσα τροπολογία, καταρρίπτεται η διάκριση λόγω φύλου, ώστε, όπως και οι άντρες αξιωματικοί,  να μπορούν πια και οι γυναίκες να εξελιχθούν έως το βαθμό του Σμηνάρχου, αντί του Επισμηναγού, που μέχρι πρότινος μπορούσαν.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας ανδρών και γυναικών, ώστε, με αντίστοιχες παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις,  να κατακτά ολοένα και περισσότερο την εξίσωση των φύλων με όρους ισότητας και δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ