Corallia: Συμμετέχει στο έργο NEPTUNE

Εκκίνηση του έργου NEPTUNE για την προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Ευρώπη

Με κύριο στόχο την προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth) ξεκίνησε τον Ιούλιο το ευρωπαϊκό έργο NEPTUNE (New Cross Sectoral Value Chains Creation across Europe Facilitated By Clusters for SMEs’ Innovation in Blue Growth) στο οποίο συμμετέχει το Corallia και clusters από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία).

Βασικός σκοπός του έργου είναι η δημιουργία νέων δια-τομεακών και δια-συνοριακών αλυσίδων αξίας για την προώθηση της ανάπτυξης τριών βασικών πυλώνων της Γαλάζιας Ανάπτυξης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το έργο θα εστιάσει στη διαχείριση των υδάτων σε αστικό και αγροτικό περιβάλλον, τις ποτάμιες και θαλάσσιες μεταφορές και τη διαχείριση των λιμένων και τέλος, την αξιοποίηση της θαλάσσιας και περιβαλλοντικής ενέργειας ως ανανεώσιμη πηγή. Το NEPTUNE στοχεύει να συνενώσει και να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα clusters που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πρωτογενούς Παραγωγής, της Μεταφοράς Νερού, των Εφαρμογών Παρατήρησης Γης και των ΤΠΕ και συμμετέχουν στο έργο.

Στη διάρκεια των 30 μηνών υλοποίησης του έργου, υπό τον συντονισμό του Aerospace Valley, το NEPTUNE θα χρησιμοποιήσει δύο βασικά εργαλεία. Μια καινοτόμα πλατφόρμα η οποία θα αναπτυχθεί για τη συνεργασία και τη δικτύωση των ΜμΕ, καθώς και μια “εργαλειοθήκη” για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που θα ενισχύσει το δυναμικό των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του έργου, το Corallia θα έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία της “εργαλειοθήκης” μέσω ενός συνδυασμού μέτρων και υπηρεσιών που θα παρέχονται για την υλοποίηση καινοτόμων έργων.

Τα μέτρα αυτά εστιάζουν στην πλήρη καθοδήγηση και εκπαίδευση (coaching) περισσότερων από 100 Ευρωπαϊκών ΜμΕ σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής ανάπτυξης, από τη δημιουργία τους έως την οικονομική ενίσχυση τους, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη 40 νέων καινοτόμων λύσεων, καθώς και σε ένα σύστημα διανομής «κουπονιών» (vouchers) καινοτομίας και επιχειρηματικότητας απευθείας σε επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. €.

Στο πλαίσιο του έργου και κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2016 θα προκηρυχτεί Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για νέους επιχειρηματίες και ΜμΕ για τον σχηματισμό καινοτόμων συνεργατικών προτάσεων/έργων που θα υποστηριχθούν οικονομικά και θα κληθούν μέσω της “εργαλειοθήκης” να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο cluster όσο και σε επίπεδο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, με τελικό στόχο την ανάπτυξη προϊόντων στις τρεις θεματικές περιοχές της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ