Visa Hellas: Ολοκληρώθηκε η δράση «Και η πιο μικρή κίνηση μια μεγάλη αλλαγή»

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από την Visa και τις συνεργαζόμενες τράπεζες ( ALPHA BANK, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, HSBC και Τράπεζα Πειραιώς)

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων των 15 ΜΚΟ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανισμών και της Visa Hellas.

Πιο αναλυτικά:

Χαμόγελο του Παιδιού

Ανακατασκευάσθηκε και καλύφθηκαν τα λειτουργικά έξοδα τριών Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε Αθήνα, Κέρκυρα και Κόρινθο από τα 13 αντίστοιχα Κέντρα που λειτουργεί ο Οργανισμός πανελλαδικά.

  • Εξασφαλίσθηκε κατάλληλη ένδυση για το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού που βρίσκεται στην 1η Γραμμή πανελλαδικά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.
  • Αγοράσθηκε νέο όχημα κατάλληλο για τη μεταφορά τροφίμων και άλλων αγαθών, από τα οποία μόνο το 1ο εξάμηνο του 2016 υποστηρίχθηκαν 8.189παιδιά και οι οικογένειές τους ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 15.890 ενέργειες υλικής ενίσχυσης σε παιδιά προσφύγων.

Κιβωτός του Κόσμου

Αγοράσθηκε νέα επαγγελματική κουζίνα για τον κεντρικό ξενώνα των Αθηνών.

Παιδικά Χωριά SOS

Υποστηρίχθηκε η λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Περιστέρι για 300 οικογένειες.

Μαζί για το Παιδί

Υποστηρίχθηκαν 10 Οργανισμοί – Μέλη, καλύπτοντας τις δαπάνες τροφοδοσίας, θέρμανσης, σίτισης, λειτουργίας νηπιαγωγείου για παιδιά με εγκεφαλική βλάβη, την ανάγκη αγοράς θερμοκοιτίδας εντατικής νοσηλείας και βοηθώντας ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες που χρήζουν προστασίας.

Γιατροί του Κόσμου

Υποστηρίζεται ο νέος ξενώνας για άστεγους και άπορους με 17 δωμάτια στο κέντρο της Αθήνας, όπου ήδη λειτουργεί και έχει φιλοξενήσει πάνω από 100 άτομα.

Hellenic Hope

Εξασφαλίσθηκε η διατροφή για 35 άπορα παιδιά και υποστηρίχθηκαν ειδικές θεραπείες για παιδιά με μαθησιακά προβλήματα.

  • Ανακαινίσθηκαν οι κύριες τουαλέτες ενός Ιδρύματος Κλειστής Φροντίδας Παιδιών (Φορέας: Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Θηλέων στο Χαϊδάρι).
  • Ενδυναμώθηκαν κοινωνικά και εκπαιδευτικά  45 παιδιά άπορων οικογενειών με όχημα την τέχνη (Φορέας: Σχεδία στην περιοχή της Δραπετσώνας).

Ορφανοτροφείο Μέλισσα

Εξασφαλίσθηκε η προφύλαξη των εγκαταστάσεων από πυρκαγιά, με την χρηματοδότηση των εργασιών ενεργητικής πυροπροστασίας του Ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται σε δασική περιοχή, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Το  Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη

Δώθηκε η ευκαιρία στα άτομα που διαμένουν στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης να μπορούν να μετακινούνται, με την αγορά 2 οχημάτων με ειδικές προδιαγραφές.

Μαργαρίτα

Υποστηρίχθηκε το Κέντρο Ημέρας όπου παρέχονται υπηρεσίες σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Δεσμός

Εξασφαλίσθηκε η παροχή καυσίμων θέρμανσης σε 35 οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας περίπου 3.000 συνανθρώπους μας, μαθητές και επωφελούμενους των δομών.

Praksis

Καλύφθηκε η πλήρης λειτουργία του προγράμματος Business Coaching Center της ΜΚΟ PRAKSIS για 5 μήνες, με την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και του coaching. Στο διάστημα της χορηγίας μας:

  • 36 συμμετέχοντες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα εκπόνησαν ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο Business Plan ή Marketing Plan ή Financial Plan (ανάλογα με την τρέχουσα επιχειρηματική τους ανάγκη).
  • 13 συμμετέχοντες έχουν ήδη ξεκινήσει ή πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με προοπτική να δημιουργηθούν έως και 22 νέες θέσεις εργασίας.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Καλύφθηκε η πλήρης λειτουργία του χωριού για 6 μήνες.

Σχεδία – Διογένης

Υποστηρίχθηκε ένα νέο  κοινωνικό πρόγραμμα  του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στόχος του οποίου είναι:

  • η δημιουργία ευκαιριών για την περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωση.
  • η δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και/ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι που ζουν υπό την απειλή της έξωσης κ.λπ.) και, γενικώς, συμπολίτες μας οι οποίοι βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες του μορφές.
  • η μείωση των αποβλήτων, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης της κοινωνίας.

 Κ.Ε.Α.Δ.Α – Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ

Αγοράσθηκε ειδικός εξοπλισμός για κολύμβηση και καταδύσεις σε άτομα με

ειδικές ανάγκες.

Γέφυρα Ζωής

Υποστηρίχθηκε η κατασκευή & διαμόρφωση του Νέου Εθελοντικού Πολυχώρου Δημιουργίας και Έκφρασης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού.

O κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas, δήλωσε: «Σε μία εποχή όπου η ανάγκη για προσφορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ, η Visa Hellas μέσα από την ενέργεια αλληλεγγύης κατάφερε να δώσει χαμόγελα ανακούφισης σε αρκετούς συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.»

Όπως δήλωσε και ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της VisaEurope για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο «Ο στόχος μας να υποστηρίξουμε οικονομικά το έργο των 15 μη κερδοσκοπικών οργανισμών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.  Χαιρόμαστε που μπορέσαμε με αυτή την ενέργεια να βοηθήσουμε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσουμε προοπτικές απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ