Interamerican: Μεγάλη συμμετοχή στο Greece Race for Cure

Ένδειξη ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης είναι η αθρόα ανταπόκριση των εργαζομένων της INTERAMERICAN στην πρόσκληση για συμμετοχή στην πιο μαζική κοινωνική εκδήλωση στην ‘Ελλάδα, τον συμβολικό αγώνα δρόμου “Greece Race for Cure”, προς διάδοση της ενημέρωσης για τις πρακτικές πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Συνολικά 123 άτομα από το Προσωπικό της εταιρείας -αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2015- βρέθηκαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο και έλαβαν μέρος στη διαδρομή, τρέχοντας ή περπατώντας τα πέντε ή δύο χιλιόμετρα αντιστοίχως, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή κακοήθους ασθένειας στις γυναίκες παγκοσμίως και στη χώρα μας αναφέρονται περί τις 4.000 πρώτες διαγνώσεις ετησίως. Οι βασικές γνώσεις για την ασθένεια: οι παράγοντες κινδύνου, τα συμπτώματα, τα βήματα θεραπείας, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος και σχετικών ενημερωτικών ενεργειών της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υλοποίησης του εταιρικού σχεδίου κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής». Η εταιρεία αναπτύσσει οργανωμένα πρωτοβουλίες ειδικότερα στον άξονα για τη φροντίδα της υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και σε συνάφεια με την επιχειρησιακή δραστηριότητα στον τομέα της υγείας.

Τη διεθνούς απήχησης δράση ”Race for Cure” -η οποία αποτελεί ετήσιο θεσμό- οργανώνει στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988. Σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου, στη χώρα μας διαπιστώνεται σημαντική υστέρηση πρώιμης διάγνωσης της ασθένειας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται σε μεγάλο ποσοστό περιστατικών αρνητική εξέλιξη, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η έγκαιρη διάγνωση ανέρχεται μέχρι και το 60%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ