Mellon: Στηρίζει την πρωτοβουλία «Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα»

Η Mellon Technologies συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα» (Alliance for Digital Employability), η οποία στοχεύει στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε νέους άνεργους, πτυχιούχους θετικών επιστημών εκτός Πληροφορικής ή νέους με αλγοριθμική σκέψη.

Στο πλαίσιο της Συμμαχίας για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα, διοργανώθηκε το 1o Coding Bootcamp από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη CEPIS, και τη HePIS. Το Coding Bootcamp αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα 14 εβδομάδων το οποίο παρέχει στους προεπιλεγμένους υποψηφίους εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του προγραμματισμού και της ανάπτυξης εφαρμογών. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος οι πιστοποιημένοι πλέον υποψήφιοι μπορούν να εργαστούν ως full-stack developers σε Java ή σε C# / .

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και εμείς στη Mellon συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία που στόχο έχει να στηρίξει τη νέα γενιά. Η χώρα μας διαθέτει άρτια καταρτισμένους νέους προγραμματιστές οι οποίοι θα μπορούσαν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας» σχολίασε ο Χάρης Κωνσταντινίδης, Managing Director της Mellon Technologies.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ