UNICEF: Στα πλαίσια της εκστρατείας #EmergencyLessons ταξιδεύει στην Ιορδανία

Στα πλαίσια της κοινής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF #EmergencyLessons, για την αξία της εκπαίδευσης των παιδιών σε έκτακτες ανάγκες, αποστολή της UNICEF Ελλάδος ταξιδεύει στην Ιορδανία.

Η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, κα Σοφία Τζιτζίκου, η εκπρόσωπος της εκστρατείας στην Ελλάδα, δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κα Μαρί Κυριακού και η εκπρόσωπος νέων της εκστρατείας στην Ελλάδα, Μαρία Ζούρα, θα επισκεφθούν τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία, το Za’atari, όπου θα παρακολουθήσουν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF για την εκπαίδευση και θα συνομιλήσουν με παιδιά και οικογένειες που διαμένουν εκεί.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 21.500 παιδιά εγγεγραμμένα στα 9 σχολικά συγκροτήματα στο Za’atari που λειτουργούν σε δύο βάρδιες με τάξεις για τα κορίτσια το πρωί και για τα αγόρια το απόγευμα. Παρά το ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για κάθε παιδί στον καταυλισμό, το ποσοστό εγγραφής είναι ακόμα περίπου 65% εξαιτίας των γάμων σε παιδική ηλικία, της παιδικής εργασίας και της στάσης των οικογενειών απέναντι στην εκπαίδευση.

Περίπου το 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας παγκοσμίως – 462 εκατομμύρια – ζουν σήμερα σε 35 χώρες που πλήττονται από κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατομμυρίων παιδιών που έχουν απελπιστική ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Η εκστρατεία #EmergencyLessons έχει ξεκινήσει από το Μάιο και παρουσιάζει τις αληθινές εμπειρίες παιδιών που βιώνουν έκτακτες ανάγκες, σε χώρες όπως η Γουϊνέα, το Ιράκ, το Νεπάλ και η Ουκρανία.

Οι προσωπικές τους ιστορίες, με τις εκπληκτικές προσπάθειες που κάνουν ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση, αποδεικνύει γιατί τα παιδιά μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, αυτές οι ιστορίες μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των #EmergencyLessons. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η ευαισθητοποίηση, η κατανόηση και η υποστήριξη ανάμεσα στους Ευρωπαίους.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού έχει στόχο να προσεγγίσει 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους, ιδιαίτερα εκείνους που είναι 25 ετών και κάτω, στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο και να τους εμπνεύσει να ενώσουν τις φωνές τους, εκ μέρους των εκατομμυρίων παιδιών και εφήβων των οποίων η εκπαίδευση έχει διακοπεί εξαιτίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ