Bravo sustainability performance directory: Δημιουργείται ο χάρτης της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από το QualityNet Foundation η επίσημη παρουσίαση του BRAVO SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, με στόχο να καταστεί σημείο αναφοράς ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πολιτικές, πρωτοβουλίες, δράσεις και συστήματα τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας –Κοινωνίας. Το  BRAVO SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY δημιουργείται στο πλαίσιο του Θεσμού διαλόγου BRAVO ο οποίος εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020.

Τη σημερινή εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι κορυφαίων επιχειρήσεων σε θέματα εφαρμογής της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων και της δημόσιας διοίκησης.

Την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ , άνοιξε με  χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα ο οποίος δήλωσε:«Η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα εντάσσονται στον πυρήνα της λειτουργίας των οργανωμένων επιχειρήσεων και είναι προϋπόθεση προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων στη  χώρα μας.  

Ο ΣΕΒ, ως ο θεσμικός εκφραστής των επιχειρήσεων που  προσφέρουν υψηλό αναπτυξιακό μέρισμα  στην ελληνική οικονομία,  στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τις αρχές και αξίες ενός  επιχειρηματικού μοντέλου με κορμό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε τη δημιουργία του  SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων καθώς και του χρηματοπιστωτικού τομέα συγκεκριμένα από τους κκ. Γ. Πανιάρα, Πρόεδρου του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δ/ντος Συμβούλου του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κ. Α. Αγγελόπουλο, Μέλους ΔΣ ΣΕΤΕ και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Δ/ντος Συμβούλου ALDEMAR RESORT, κ. Λ. Φραγκιαδάκη, Δ/ντος Συμβούλου Ομίλου Εθνικής Τράπεζας, κ. Α. Δρακινό, Deputy Head of Greece, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα & Κύπρο.  Οι τοποθετήσεις αναφέρθηκαν στη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων δίνοντας έμφαση στο κατά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η υιοθέτηση δεικτών Βιωσιμης Ανάπτυξης στην αξιολόγηση των χορηγήσεων και στην ενίσχυση των επενδύσεων.

Όπως αναφέρθηκε, ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη μετατόπιση στους τομείς ενδιαφέροντος και στη συμπεριφορά της επενδυτικής κοινότητας, και διακρίνει κανείς ότι πλέον οι επενδυτές αναμένουν από τις επιχειρήσεις να λειτουργούν με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο ενώ η στάση αυτή των επιχειρήσεων σε θέματα βιωσιμότητας  αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πλέον παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Οι επενδυτές, χρησιμοποιούν ως εργαλεία αξιολόγησης και βασίζονται όλο και περισσότερο σε δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι αναπτύσσονται από τρίτους  – ανεξάρτητους φορείς»

Τέλος, η Αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation, κ. Χρυσούλα Εξάρχουδήλωσε «Το SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις του οικοσυστήματος της Βιώσιμης Ανάπτυξης της χώρας μας και που για πρώτη φορά δημιουργείται φέτος, αποτελεί ένα διακριτό  ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση που συμμετέχει σε αυτό. Χαίρομαι που σήμερα μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων φάνηκε ξεκάθαρα η προστιθέμενη αξία που έχει πλεον η εφαρμογή πολιτικών  Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην προσέλκυση χρηματοδότησης και κεφαλαίων. Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζονται σήμερα οι Ελληνικές Επιχειρήσεις.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια σειρά παρεμβάσεων από εκπροσώπους επιχειρήσεων, της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ