Adecco: Πλήθος συμμετοχών στο πρόγραμμα Win4Youth

Η ενίσχυση της δέσμευσης του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί ολοένα και σημαντικότερη προτεραιότητα για τους ηγέτες των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος Adecco, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστεύει ότι οι δραστηριότητες που συνδυάζουν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τον αθλητισμό μπορούν να συμβάλουν θετικά στη δέσμευση των εργαζομένων. Με το πρόγραμμα Win4Youth, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco εξασφαλίζουν μέσω αθλητικών ενεργειών μια εταιρική δωρεά για νέους από μειονεκτούσες κοινότητες.  Από την πρώτη χρονιά υλοποίησής του, έχει συγκεντρώσει σχεδόν €2.000.000. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα Win4Youth κορυφώνεται με μια σημαντική αθλητική εκδήλωση. Φέτος, 70 εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco συμμετείχαν  σε αγώνα τριάθλου στο Lanzarote, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Η δέσμευση των εργαζομένων – η κουλτούρα, ο τρόπος συμπεριφοράς και οι δραστηριότητες που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αισθάνονται οι εργαζόμενοι κινητοποιημένοι και πιστοί στην εταιρεία όπου απασχολούνται – αποτελεί μια από τις βασικές προκλήσεις των οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Το 78% των εργαζομένων θεωρούν «την κουλτούρα και τη δέσμευση» ως «πολύ σημαντικές», τοποθετώντας τις μαζί με την ηγεσία στις βασικές προτεραιότητες κάθε οργανισμού1. Τα επιχειρηματικά οφέλη από ένα αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι ξεκάθαρα, καθώς οδηγεί  σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και διακράτηση των ικανών στελεχών, σε αναβάθμιση της εικόνας του εργοδότη και σε προσέλκυση ταλέντων.

Ενώ καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να καλλιεργήσει τη δέσμευση από μόνη της – η κουλτούρα της εταιρείας, η ηγεσία και μεμονωμένα ο κάθε προϊστάμενος παίζουν καθοριστικό ρόλο – ο Όμιλος Adecco πιστεύει ακράδαντα πως η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ο αθλητισμός μπορούν να ενισχύσουν τη δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων και αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Η πρωτοβουλία Win4Youth αποτελεί ένα αθλητικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εργαζομένους, συνεργάτες και πελάτες του Ομίλου Adecco σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  κολυμπούν, ποδηλατούν και τρέχουν και για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν, ο Όμιλος Adecco κάνει μια δωρεά σε επιλεγμένα projects τα οποία υποστηρίζουν νέους που έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα, που διανύει εφέτος την έβδομη χρονιά του, κορυφώθηκε με το τρίαθλο στο Lanzarote, όπου κάθε συμμετέχοντας στην παγκόσμια ομάδα Win4Youth της Adecco κολύμπησε 1,5 χλμ, έκανε ποδήλατο για 40 χλμ, και έτρεξε 10 χλμ μαζί με τον «πρεσβευτή» του Win4Youth για το 2016, τον επαγγελματία τριαθλητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ironman (2013), τον Frederik Van Lierde.

Το Win4Youth είναι ένα πρόγραμμα που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της δέσμευσης του ανθρώπινου δυναμικού. Συνδέεται με έναν ευγενή σκοπό, δεδομένου ότι οι αποδέκτες της δωρεάς είναι νέοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του Ομίλου Adecco να στηρίζει τους νέους για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή και την επαγγελματική τους πορεία. Βάζει στο επίκεντρο τον αθλητισμό, που αποτελεί ένα ισχυρότερο κίνητρο και μέσο ώθησης της συνεργασίας σε σχέση με τις παραδοσιακές «αναγκαστικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες» που συχνά εταιρείες υλοποιούν. Επιπλέον, το στοιχείο του ανταγωνισμού, η πρόκληση που εμπεριέχει, καθώς και η συμμετοχή του εκάστοτε γνωστού αθλητή-πρεσβευτή, το καθιστούν ένα πρόγραμμα που εμπνέει τους συμμετέχοντες και τους παρακινεί να λάβουν μέρος.

Η Shanthi Flynn, Chief HR Officer του Ομίλου Adecco, δήλωσε: «Περισσότερο από ποτέ, η δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού είναι απαραίτητη για μια υγιή επιχείρηση. Χαρούμενοι και πιστοί στην εταιρεία εργαζόμενοι, οι οποίοι συνδέονται με το όραμα της εταιρείας, εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συναδέλφων και των ομάδων τους. Αυτό με τη σειρά του, οδηγεί στην επιτυχία της επιχείρησης. Το Win4Youth είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που συνεχίζει να παρακινεί και να εμπνέει μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, πάνω από 10.000 εργαζόμενοί μας λαμβάνουν μέρος εθελοντικά. Έχουμε πραγματοποιήσει δωρεές ύψους σχεδόν €2 εκατομμυρίων σε φορείς σε όλο τον κόσμο, και ευχαριστούμε γι’ αυτό θερμά τους καταπληκτικούς μας εθελοντές. Μας κάνουν υπερήφανους».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο Lanzarote, σημειώνοντας ότι: «Ο ενθουσιασμός και η δέσμευσή μας στο πρόγραμμα Win4Youth έχουν πλέον παγιωθεί. Χάρη στο πάθος των συναδέλφων μας για συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σημαντικό κοινωνικό έργο σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα το 2016 υποστηρίζει 9 φορείς σε όλο τον κόσμο και ένας από αυτούς είναι και το Make-A-Wish Greece. Είναι η τρίτη φορά που στα 7 χρόνια υλοποίησής του επιλέγεται να υποστηριχθεί ένας οργανισμός στην Ελλάδα, και αυτό μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους για την κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο Όμιλος Adecco στη χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ