ECOMOBILITY: Αιτήσεις συμμετοχής ως τα τέλη Οκτωβρίου

Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τα Γυμνάσια που θέλουν να λάβουν μέρος στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17 και από τα Σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης που θα λάβουν μέρος στην Εκστρατεία FREE MOBILITY 2016-17.

Με ειδική εγκύκλιο που έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς τα Γυμνάσια και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, έγινε η πρόσκληση και η ενημέρωση για τη νέα περίοδο, που είναι η δέκατη τέταρτη χρονιά για την εκστρατεία ECOMOBILITY και η τρίτη χρονιά για την εκστρατεία FREE MOBILITY, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων και ομάδες μαθητών από ΕΕΕΕΚ και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα ερευνήσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι υπάρχουσες συνθήκες καθώς και συμπεριφορές μετακίνησης των συμπολιτών τους στη λειτουργία της πόλης, στο περιβάλλον και στον εμποδισμό των πεζών. Στη συνέχεια με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων επιστημονικών ιδρυμάτων, θα προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για να τις καταθέσουν σε μια ανοιχτή εκδήλωση στις Τοπικές Αρχές και στους Φορείς της πόλης τους.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι Διευθυντές και Καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην Εκστρατεία, μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με πολύ απλό τρόπο, ηλεκτρονικά από τον Δικτυακό τόπο της εκστρατείας www.ecomobility.gr ή ακόμη και με ένα απλό μήνυμα στη διεύθυνση info@ecocity.gr, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία στη Γραμματεία της Εκστρατείας (τηλ. 210 6196757). Αμέσως μετά την παραλαβή του μηνύματος, ο Καθηγητής θα λάβει από τη Γραμματεία οδηγίες και στοιχεία για το συντονισμό των ομάδων.

Οι Εκστρατείες της περιόδου 2016-17 είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ