ΙΟΑΣ: Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σκοπός του προγράμματος που λαμβάνει χώρα στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56, Πειραιώς 254, Ταύρος) που το Ι.Ο.ΑΣ. έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety, είναι ο  εμπλουτισμός γνώσεων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αλλά και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο, στοχεύοντας στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών πολιτικών.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» έχει ιδιαίτερη αξία καθώς απευθύνεται σε ένα κρίσιμο σύνολο χρηστών δρόμου που σε νεαρή ηλικία έχουν παραβεί τον Κ.Ο.Κ. και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού συχνά το υποχρεωτικό σεμινάριο για τους παραβάτες, παρακολουθείται «εθελοντικά» από τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Η επιμόρφωση των νέων πραγματοποιείται από συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ., από ειδικούς στο χώρο της μοτοσικλέτας, ανθρώπους της Τροχαίας, ψυχολόγους και θύματα τροχαίων, ενώ περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά στάδια: θεωρία, βιωματική εκπαίδευση, εργαστήρια, συζήτηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, κατά το δικαστικό έτος 2009-2010 εισήχθησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 3.259 ανήλικοι σε συνολικά 5.411 εισαχθέντες ανήλικες για οποιοδήποτε αδίκημα. Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθηνών (γεωγραφική περιοχή που καλύπτεται από την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ