Lidl Hellas: Στηρίζει το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο»

Η Lidl Hellas στηρίζει τη δράση «Δεκατιανό στο Σχολείο» των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αναπτύχθηκε με σκοπό την παροχή και διανομή υγιεινών δεκατιανών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής.

Κριτήρια επιλογής των σχολικών μονάδων αποτέλεσαν η έλλειψη κυλικείου εντός του σχολικού συγκροτήματος και πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των προγραμμάτων της Ανθρωπιστικής Κρίσης, που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες ανά γεωγραφική περιοχή.

Συγκεκριμένα η Lidl Hellas για δέκα συνεχόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 17/10-23/12/2016 πρόκειται να διανείμει το προϊόν «Κριτσινάκια Χρυσός Μύλος» σε 68 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σίτιση 11.050 μαθητών. Η συνολική ποσότητα των συσκευασιών ανέρχεται σε 226.000 και το κόστος της ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της διανομής αντιστοιχεί σε 230.000 €.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη και εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Lidl Hellas Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας «Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική όχι μόνον γιατί αντιμετωπίζει άμεσες βιοτικές ανάγκες αλλά και γιατί ταυτόχρονα καλλιεργεί την αντίληψη της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής στα πρώτα στάδια της μαθησιακής διαδικασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ