csrhellas.org: Νέος ιστότοπος για την ΕΚΕ και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

Το CSR HELLAS εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στην επικοινωνία θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

Ήδη από τις 25 Οκτωβρίου 2016, ο πλήρως ανανεωμένος ιστότοπος www.csrhellas.org είναι στον αέρα, με πληθώρα πληροφοριών για θέματα υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, αποτελώντας παράλληλα πύλη προβολής των σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών των επιχειρήσεων και φορέων μελών του CSR HELLAS προς τα ποικίλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ειδικότερα, ο νέος ιστότοπος:

  • αναδεικνύει το πολυετές έργο του CSR HELLAS,
  • εξειδικεύει το μοντέλο παροχής υπηρεσιών του CSR HELLAS,
  • παρέχει πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία όπως διαδραστικά βίντεο και Οδηγούς της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας,
  • προβάλει το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ και τις 10 Αρχών του, καθώς και το αντίστοιχο ελληνικό δίκτυο (Global Compact Network Hellas),
  • παρουσιάζει την Ατζέντα 2030 για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs-Sustainable Development Goals) του ΟΗΕ ενσωματώνοντας online έρευνα προς το ευρύ κοινό, αναφορικά με την επίδραση κάθε Στόχου στην επιχείρηση/φορέα αλλά και σχετικά με τη σημασία/σπουδαιότητα κάθε Στόχου για τη χώρα ως σύνολο,
  • προβάλλει θέματα ΕΚΕ που σχετίζονται με τους 4 πυλώνες της ΕΚΕ: Αγορά, Εργαζόμενοι, Κοινωνία, Περιβάλλον, και επιμέρους που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
  • παρέχει προνομιακή χρήση στα μέλη του CSR HELLAS, τα οποία αποκτούν εξατομικευμένη σελίδα προβολής της σχετικής τους δραστηριότητας με δυνατότητα δημοσίευσης νέων, κοινωνικών απολογισμών κ.α.

Κομβικό μέρος του όλου εγχειρήματος αποτελεί η ενότητα νέων και εκδηλώσεων στην οποία προβάλλονται επίκαιρες δημοσιεύσεις σχετικές με το έργο και τις πρωτοβουλίες του CSR HELLAS, νέα σχετικά με το Οικουμενικό Σύμφωνο και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στόχος είναι το csrhellas.org να αποτελέσει σταδιακά το σημείο αναφοράς στην πληροφόρηση και ενημέρωση θεμάτων ΕΚΕ και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο.

Ήδη, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, ο νέος ιστότοπος σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Γραφείου πληροφόρησης του ΟΗΕ «θα αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες ενέργειες και σε άλλες χώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ